hren
 

PISAT ĆE SE I LJUBAVNA PISMA
U sklopu tradicionalne Čakavske večeri, koju 27. put organizira osnovna škola Bijaći, treću godinu zaredom održao se i natječaj ČA u versin, riči i pinelu, a dodjela nagrada i priznanja sudionicima natječaja bit će održana u petak, 13. travnja, u 13 sati u prostoru škole u Kaštel Novom.

I ove godine učenici osnovnih i srednjih škola sudjelovali su u natječaju svojim likovnim i literarnim radovima, koje su ocjenile stručne komisije, a preostala je još prosudba recitatorskoga izričaja, koja će se održati u petak u 9 sati za predstavnike dječjih vrtića i učenike razredne nastave te u 10.45 sati za učenike predmetne nastave i srednjoškolce.

- Budući da je tema 3. literarnog, recitatorskog i likovnog natječaja ljubav (Da nije jubavi ne bi svita bilo; ČA je jubav vengo fantažija i sl.), ovom prigodom će se promovirati i kaštelanski brand – ljubavna priča o Miljenku i Dobrili te održati radionica pisanja ljubavnih pisama koje će učenici u predvorju škole simbolično ubaciti u poštanski sandučić posvećen legendi o njihovoj ljubavi koja je inspiracija i generacijama koje dolaze – najavili su još jedno zanimljivo događanje ovog dana iz škole Bijaći.

Gosti na dodjeli nagrada bit će pjesnikinja Anela Borčić te KUD Karol Woytila.


KOMENTARI: