U LUKŠIĆU I SUĆURCU
Izložbe, sportske teme, druženje, predstave, glazba... sve je to dio ovogodišnje Noći muzeja, koja će se kao i u brojnim gradovima u Hrvatskoj, u petak, 26. siječnja, u vremenu od 18 do 24 sata, održati i u Kaštelima, u organizaciji Muzeja grada Kaštela.

Muzej grada Kaštela pripremio je događanja koja će se održati na dvije lokacije, u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću te u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja “Muzeji i sport – brže, više, jače … citius, altius, fortius …”, u Lukšiću će posjetitelji moći razgledati izložbu knjiga “Planinarstvo – sport za dušu i tijelo” u Odjelu Gradske knjižnice Kaštela te već tradicionalno zaigrati trlju i druge društvene igre, pogledati igrokaz u izvedbi KUD-a “Karol Wojtila, pod nazivom "Staro i novo kino", kao i izložbu “Nogometnih 11” autorice Jasminke Mitrić te uživati u glazbenom izričaju grupe M.O.R.T. iz Sinja.

U programu u Kaštel Sućurcu sudjelovat će judaši judo kluba “Dalmacijacement”, bit će izveden igrokaz “Sat tjelesnog odgoja” u organizaciji SAU “Putalj“, kao i plesna točka i recitacija pjesme "Gimnastičko natjecanje" autorice Maje Alfirević. Isto tako, u Sućurcu će biti postavljena izložba likovnih radova učenika iz osnovne škole „Primorski Dolac“ u okviru Erasmus + projekta “Mystery of history – take part in museum night”, a predavanje „Povijest gimnastike“ će održati olimpijka Tina Erceg.

Posjetitelji će ove večeri moći razgledati stalni postav u kaštelu Vitturi i Nadbiskupskom kaštelu, a muzejske publikacije prodavat će se po promotivnim cijenama.

Dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću

18.00 do 22.00 - Izložba knjiga pod nazivom "Planinarstvo - sport za dušu i tijelo" u Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Kaštela
18.00 do 22.00 - "Trlja - igra naših starih i druge društvene igre za djecu" u Dječjem odjelu GKK
19.00 do 20.00 – Igrokaz za djecu KUD-a karol Woytila  „Staro i novo kino“
20.30 do 24.00 - Izložba „Nogometnih 11“ autorice Jasminke Mitrić u polivalentnoj dvorani
22.00 do 23.30 - Koncert rock banda "M.O.R.T." u atriju dvorca

Nadbiskupski kaštel u Kaštel Sućurcu

18.00 do 18.30 -  Demonstracija judo elemenata judaša judo kluba "Dalmacijacement - Cemex"
18.30 do 19.30 - Igrokaz: "Sat tjelesnog odgoja", Plesna točka s obručima , "Gimnastičko natjecanje"
                               recitacija pjesme Maje Alfirević u izvedbi članova Sućuračke amaterske udruge "Putalj"
19.30 do 20.30 -  Izložba Erasmus + projekt „Mystery of history - take part in museum night“ škole Primorski Dolac
20.30 do 21.30 – Predavanje Tine Erceg "Povijest gimnastike"


KOMENTARI: