TEMA „MUZEJI I SPORT“
Trinaestu godinu Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima i različitim institucijama organizira Noć muzeja, koja će se održati u petak, 26. siječnja, a kao i u godinama do sada u ovoj manifestaciji sudjelovat će i Muzej grada Kaštela, sa već utvrđenim programom.

Tema ovogodišnje Noći muzeja je “Muzeji i sport – brže, više, jače … citius, altius, fortius …” i upravo u skladu s temom je i pripremljeni program kaštelanskog muzeja, koji će se odvijati u dvorcu Vitturi u Kaštel Lukšiću te Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu.

U Kaštel Lukšiću posjetitelji će moći razgledati izložbu knjiga “Planinarstvo – sport za dušu i tijelo” u Odjelu Gradske knjižnice Kaštela te već tradicionalno zaigrati trlju i druge društvene igre. KUD “Karol Wojtila” pripremio je igrokaz za djecu, a svi zainteresirani moći će pogledati izložbu “Nogometnih 11” autorice Jasminke Mitrić. Za glazbeni dio programa bit će zadužena grupa  “Mort”.

U Kaštel Sućurcu će judaši JK Dalmacijacement demonstrirati judo tehnike, posjetitelji će imati priliku pogledati  igrokaz “Sat tjelesnog odgoja” u organizaciji SAO “Putalj“ kao i Izložbu Erasmus + “Mystery of history – take part in museum night” te poslušati predavanje  “Povijest gimnastike” koje će održati naša proslavljena gimnastičarka, Tina Erceg.

Tijekom cijele Noći muzeja zainteresirani će imati mogućnost kupovine muzejskih publikacija po promotivnim cijenama.

PROGRAM:

Dvorac Vitturi u Kaštel Lukšiću

18.00 do 22.00 - Izložba knjiga pod nazivom "Planinarstvo - sport za dušu i tijelo" u Odjelu za odrasle Gradske knjižnice Kaštela
18.00 do 22.00 - "Trlja - igra naših starih i druge društvene igre za djecu" u Dječjem odjelu GKK
19.00 do 20.00 – Igrokaz za djecu KUD-a karol Woytila  
20.30 do 24.00 - Izložba „Nogometnih 11“ autorice Jasminke Mitrić u polivalentnoj dvorani
22.00 do 23.30 - Koncert rock banda "Mort" u atriju dvorca

Nadbiskupski kaštel u Kaštel Sućurcu

18.00 do 18.30 -  Demonstracija judo - elemenata judaša judo kluba "Dalmacijacement - Cemex" 
18.30 do 19.30 - Igrokaz: "Sat tjelesnog odgoja" / Plesna točka s obručima / "Gimnastičko natjecanje"                             recitacija pjesme Maje Alfirević u izvedbi članova Sućuračke amaterske udruge "Putalj"
19.30 do 20.30 -  Izložba Erasmus + projekt „Mystery of history - take part in museum night“
20.30 do 21.30 – Predavanje Tine Erceg "Povijest gimnastike"


KOMENTARI: