KAŠTELANSKO LJETO ZA NAJMLAĐE
Otvorena pozornica škole Ostrog u Kaštel Lukšiću, ugostila je glumce Scene Gorica, koji su se kaštelanskoj publici predstavili  dječjom predstavom Grga Čvarak, nastaloj prema istoimenoj pjesmi Ratka Zvrka, uz koju su rasle mnoge generacije.

Dramatizaciju i režiju predstave, kojoj je cilj probuditi empatiju prema drugima i probudite ono najbolje u svima koji je gledaju, potpisuje Ivana Čoh, a produkciju Scena Gorica.  U predstavi glume Mateo Videk u ulozi Grge Čvarka, Tomislav Krstanović u ulozi Tome te Ana Vilenica koja je odigrala tri uloge, učiteljicu, mamu i Milu.

Ova dječja predstava, u kojoj često uživaju i odrasli, glumci Scene Gorica  premijerno su izveli prije godinu dana, a od tada do danas odigrali su je više desetaka puta. Gostovanje u Kaštelima dio je njihove ovogodišnje ljetne turneje po Jadranu.

Ovo je brza, vesela i atraktivna predstava, koja nas sve asocira na neka druga vremena i načine na koje su se djeca nekada prije igrala i provodila slobodno vrijem. Taj neki duh je redateljica htjela pokazati u ovoj predstavi, da se mi stariji na njega podsjetimo, a ovi mlađi vide da se igrati može i bez tableta, iphona i drugih „igračaka“ današnjice. Kratko bi ovu predstavu opisala kao predstavu o odrastanju – kazala je glumica Ana Vilenica, koju su Kaštelani prepoznali kao protagonisticu popularnih serija „Dolina sunca“ i „Dnevnik plavuše“.

Kaštelanska publika ove je večeri za predstavu tražila mjesto više, a sve što se događalo na pozornici s pažnjom su pratili i djeca i odrasli, okupiravši na trenutke i sami prostor pozornice

- Ova se predstava može igrati na svim pozornicama i svuda, i neće izgubiti na svojoj atraktivnosti, a nove pozornice nam često budu i izazov. Bilo je posebno zanimljivo što su nam se djeca doslovno popela na scenu, pa sam u ulozi učiteljice morala biti malo stroga i prema njima. Ovaj nastup za nas je bio jedno veselo iskustvo – zaključila je kroz osmijeh Vilenica, koja je Kaštelanima obećala ponovni susret slijedeće godine s nekom novom predstavom.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: