KUD KAROL WOJTYLA I GOSTI 
Već tradicionalno u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, članovi KUD-a Karol Wojtyla iz Kaštel Kambelovca, subotnju večer proveli su u Tikvarinu kako bi predstavili ovogodišnji „Timbar“ koji je bio i humanitarnog karaktera. Uz glumu, ples i pjesmu predstavili su se domaćoj publici, zajedno sa svojim gostima, a prikupljale su se i novčane donacije za teško oboljelu Kaštelanku, Ivanu Boras, majku četvero djece.

Za dobru, prije svega dječju zabavu, uz domaćine KUD Karol Wojtyla zaslužni su i njihovi gosti Bjelovarsko kazalište, solinski Bubamarci, dramska sekcija Dječijeg krnjevala OŠ Bijaći uz voditelja Maria Radunića te uz potporu grada Kaštela.

-Dragi domaćini, dragi gosti, drago mi je da vas mogu pozdraviti na ovom lijepom mjestu, a posebni pozdrav upućujem ovoj djeci koja će nas i ove godine uveseliti sa svojim izvedbama. Vidjet ćemo večeras bogati scenski program darovite djece i nadam se da ćemo kroz njihovu igru, pjesmu i ples naučiti kako se može i učiti i zabavljati – kazala je kaštelanska dogradonačelnica Jadranka Matok- Bosančić.

Uz ples Violeta i I feel good, onih najmlađih, solinskih Bubamaraca imali smo priliku vidjeti i igrokaz dramske sekcije Dječijeg krnjevala OŠ Bijaći uz voditelja Maria Radunića „Jela Marijanova“, a njegovi prvašići iz dramske sekcije su izveli „ Čakavicu uz žabice“. Najmlađi članovi KUD-a Karol Wojtyla izveli su recitaciju Meri Žitković Babaja „Nikome nedam mojih sedam“ i „Kaštelići“ uz voditeljicu Ljiljanu Garbati. Stihove Miroslava Luketina Sarajčeva iz četiri njegove čakavske pjesme Doris Grgurin je pretočila u igrokaz „Staro i novo kino“. Gosti iz Bjelovara uz voditeljicu Margaretu Maju Fabičević rashladili su nas predstavom „Plava boja snijega“.

 - Ovdje se osjećamo divno. Hvala vam što ste došli, što ste nas podržali, hvala Kaštelima, hvala teti Lili i teti Doris koje su divni domaćini- kazala je voditeljica amaterskog kazališta iz Bjelovara, Fabičević koja je na pozornicu pozvala i voditeljice KUD-a. Tom prilikom razmijenjeni su i prigodni pokloni.

- Sedmu smo godinu na Tikvarinu, nadam se da ćemo još dugo godina biti zajedno s našon dicon, da ćemo se veselit i radovat ovin litnjin, vrućim, sparnim noćima- kazala je voditeljica KUD-a Karol Wojtyla Ljiljana Garbati i zahvalila susjedima koji, kakao je kazala, ni u jednom trenutku nisu posustali i koji su dali ruku u svakom pogledu.

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: