hren
 

NOVA „MORETINA“ KOMEDIJA IZAZVALA VELIKI INTERES
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta sinoć je na Igrišću u Kaštel Štafiliću odigrana predstava Marije Meri Bradarić „Ča bi bilo da je bilo“ u izvedbi amaterskog kazališta Moreta. Komedija za koju je zaslužno deset glumaca izazvala je zadovoljstvo velikog broja publike od kojih je dobar broj predstavu gledalo na nogama.

Glumci : Lily Olga Vladić (Pina), Paula Veljača (Domina,Pinina kći), Karina Kocsis (Filka, Pinina unuka), Marina Kuzmanić (Boja/ Karolina susjeda), Maja Pera ( Karmela, Pinina sestra), Ivana Mitar (Nanica, Karmelina kći), Marina Trogrlić (Karleta,Talijanka), Ante Pensa (Giovanni,Talijan), Katarina Gagić (Žuvana, Pinina kći) i Marko Gotovac (John, amerikanac) odigrali su predstavu u kojoj su se mnogi mogli pronaći, ali i nasmijati. Publika je velikim pljeskom na samom kraju pozdravila glumačku ekipu amaterskog kazališta „Moreta“.

Predstava je odmah na početku zainteresirala publiku, a duhovite scene su se protezale iz scene u scenu. Počevši od bake Pine, fine gospođe u godinama koja vodi konta o svemu što se događa u njezinoj kući i dvoru. Bake koja ima dvije kćeri, jednu koja je udana i ima dijete i drugu koja je otišla daleko od kuće i nema muža, pa Pina misli da tako čini sramotu familiji. Unuka joj je srednjoškolka koju puno ne muče ocjene i najradije se brine kako će izgledati. Baku Pinu u stopu prati susida Boja, koja želi biti fina i traži da ju zove Karolina. Non stop je na mobitelu i razgovara sa svojim Jozom u Njemačkoj te vodi i zanimljive dijaloge s Pinom. Baku Pinu zadesila je velika tuga jer joj je umra brat od divera njene sestre Kate, jedan fini, kako kaže Pina, mladi gospodin u sedamdesetim godinama koji je živija u Italiji. Pina se sprema kako će njegova supruga, fina dama iz Italije doći kod nje oplakivati muža. I susidi Boji odgovara dolazak bogate talijanke Karlete jer se želi okoristiti, dok joj ćer Domina šizi i ne želi goste jer će je dekomodirat. Šok nastane kada dođu talijani, ali nimalo žaloviti, Karleta s novim mužem Giovanniem, na medeni mjesec, te nitko ne profitira od toga. Na kraju se pojavljuje Žuvana, s novim zaručnikom , amerikancem Johnom, i objavljuje da se udaje, te tako popravi reputacije kod majke Pine. Sva sreća oko vjenčanja pada u vodu jer John objavljuje da hitno mora nazad u Ameriku, te se svi planovi ruše kao kula od karata.

 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij