U ORGANIZACIJI KUD KAROL WOJTILA I UDRUGE SV. JERONIM
Devetu godinu zaredom u sklopu Kaštelanskog kulturnog i zabavnog ljeta članovi KUD-a Karol Wojtila i Udruge Sv.Jeronim sa svojim voditeljima predstavili su se sinoć najmlađoj publici u gomiličkom Kaštilcu. Večer dječijih igrokaza bila je drugačija po tome što se u njihov rad uključio i naš poznati glumac Robert Kurbaša koji je za ovu večer imao voditeljsku ulogu.

-Večeras smo ovdje unatoč ovom vjetru kako bi podržali mlade talentirane ljude koji se jako trude oživjeti pisanu riječ- kazao je na samom početku ove večeri Robert Kurbaša koji je prethodna tri dana proveo radeći s djecom na već pripremljenim predstavama njihovih voditeljica Dine Balić, Doris Grgurin  i Ljiljane Garbati.

Najavljujući igrokaz za igrokazom, Kurbaša je pozorno pratio mlade glumce KUD-a Karol Woytila koji su izveli dva igrokaza „Usamljeni vuk“ i „Brod“, te njihove prijatelje iz udruge Sv. Jeronim koji su se predstavili igrokazom „Čudotvorna slika“. U glazbenom dijelu programa nastupile su nekadašnje članice KUD-a Karol Woytila, Nina Milardović na flauti i Karmen Perišin na violini, studentice Glazbene akademije. Mlade talentirane glazbenice su uz solo nastupe svirale i glazbenu podlogu igrokaza.

-Silno se radujem ovolikom broju djece i odraslih – vidno uzbuđena kazala je Doris Grgurin i zahvalila njihovom gostu Robertu Kurbaši  na, kako je kazala, veličanstvenim radionicama koje je radio s njihovom djecom, intenzivno tri dana. Djeca su ga savršeno slušala jer su uživala – podcrtala je Grgurin i s osmjehom ponovila, uživala. Zahvala je upućena i gradu Kaštelima na podršci kao i gradonačelniku Denisu Ivanoviću koji je pratio igrokaze.

Kratko smo nakon Večeri igrokaza razgovarali s Robertom Kurbašom te nas je zanimalo kako je došlo do ove suradnje.

-Znamo neke zajedničke ljude i Doris je predložila da ove godine mene dovedu kao gosta, kao svojevrsnog pedagoga, mada se ja tako ne osjećam jer nemam nekog prevelikog pedagoškog iskustva. Ali volim djecu i sam imam djecu i to je nešto što me ispunjava i s guštom sam došao ovdje. Već sam četvrti dan ovdje i upoznao sam nove male i velike prijatelje. Protekla tri dana smo proveli radno i to čak dva termina dnevno. To su bile već polugotove predstave, a ja sam dao nekakvu svoju točku na „i“ ajmo to tako nazvati – pojasnio je Kurbaša i dodao kako je pokušao djeci i voditeljicama prenijeti neka svoja znanja, pohvalivši voditeljice za koje je kazao da su to divne i kvalitetne žene koje vole i znaju raditi s djecom.

Djeca su ovu večer uistinu pokazala svoj talent, a Kurbašu smo pitali i leže li u njima mali glumci koji bi se jednog dana mogli glumom baviti i profesionalno.

-Ova djeca talenta imaju, ali ne moraju se svi baviti glumom, tim pozivom. To je zahtjevan kruh, što se kaže. Bitno je da djeca razbiju tremu, bitno je da se oslobode, bitno je da se nauče komunicirati s drugim ljudima, javno komunicirati. Bitno je da osvijeste svoje biće u vremenu i prostoru tako da mogu biti kvalitetnija ljudska bića. 

Foto: Ivana Topić


KOMENTARI: