IGRA I EKOLOŠKA PORUKA
Kako to izgleda kada se gradska djevojčica nađe u šumi i susretne s pojedinim životinjama, kako mogu međusobno razgovarati, o čemu pričaju i kako se zajedno mogu zabaviti, imala su priliku saznati djeca koja su u srijedu došla pogledati predstavu „Lara u svijetu životinja“, zagrebačkog kazališta Smješko.

Priča govori o obiteljskom izletu na Sljeme, tijekom kojeg djevojčica Lara susreće zanimljive stanovnike šume, Hrčka, Risicu Misicu, gospođu Šišmišicu, popularnog rodana Klepetana i zeca Martina, s kojima bez problema komunicira, a kako je zaključeno, to je moguće zbog njenog velikog srca.

Kroz cijelu priču proteže se i ekološka poruka o zaštiti ugroženih životinjskih vrsta, a sve je popračeno glazbom i zajedničkom pjesmom.
Najmlađi Kaštelani predstavu su odlično primili, sudjelujući u neobaveznoj komunikaciji s glumcima na ljetnoj pozornici škole Ostrog, pa smijeha i pljeska nije nedostajalo.

Predstava je novo  autorsko djelo Hrvoja Zalara, a režiju potpisuje Ivana Boban. Ulogu Lare igrala je Marija Šegvić, a njene roditelje, kao i sve životinje, odigrali su Boris Barukčić i Paola Slavica.
Kazalište Smješko predstavu igra posljednjih devet mjeseci, a ovih dana, prije dolaska u Kaštela, vidjela su je djeca na Hvaru te na Dječjem festivalu u Šibeniku.


KOMENTARI: