hren
 

POSTAVLJENI ŠTANDOVI S RAZLIČITOM PONUDOM
Dvadesetak štandova postavljeno je jutros na rivi u Kaštel Novom, što je označilo početak ovogodišnjeg etno-eko sajma Kaštela 2017,  trodnevnog događanja kojeg već godinama, u sklopu Dana tradicije, organizira Turistička zajednica Kaštela uz suradnju s udrugom Šušur.

Na štandovima izlagača i proizvođača iz pojedinih dijelova Hrvatske i ove se godine može naći različita gastro ponuda, prirodna kozmetika, suveniri, različiti pripravci, modni detalji i ostalo, nastalo u radionicama domaćinstava, obrta i OPG-ova.
Etno-eko sajam službeno je otvorila direktorica Turističke zajednice, Nada Maršić, koja je uz pozdrave svim sudionicima uputila poziv sugrađanima i gostima da do nedjelje posjete sajam, ali i ostala događanja u Kaštel Novom.

Osim etno-eko sajma, ovogodišnji 8. Dani tradicije donose u petak navečer i reviju tradicijskih nošnji i obrtništva Nostalgija te u subotu međunarodnu etno večer s nastupom folklornih društava.
Uz nastupe folkloraša, dizajnera i manekena, ove večeri obilježit će i humanitarna akcija u kojoj će gosti imati priliku donirati sredstva za humanitarnu akciju za pomoć oboljeloj sugrađanki.
U tu svrhu ići će i prihod od prodane hrane, koju će pripremati gosti i prijatelji iz Slovenije, čime se i oni uključuju u humanitarnu akciju.

Treba napomenuti da će se  večeras degustacija kaštelanskih i slovenskih jela obavljati uz water screen, video projekciju na raspršenim kapljicama mora, što će cijelom događanju dati još jedan zanimljiv pečat.

Foto: Ivana Topić (PGK)


KOMENTARI: