hren
 

KAŠTELA U ZNAKU FOLKLORA I MODE
Ovog petka, 23. lipnja u 11 sati, na rivi u Kaštel Novom, bit će upriličeno svečano otvaranje ovogodišnjeg Eko-etno sajma Kaštela 2017, dok će se istog dana, s početkom u 21 sat, na novskom brcu održati revija tradicijske nošnje i obrtništva Nostalgija.

Na otvaranju Eko-etno sajma, organizatori za goste pripremaju folklorni program, a u znaku folklora proteći će i Nostalgija, na kojoj će osim revije, gosti moći uživati u kaštelanskim plesovima, pjesmama i nošnjama te degustirati kaštelanska jela kao i jela gostiju iz Slovenije.

Cijelo događanje nastavit će se i u subotu, 24. lipnja, kada će folklorna društva, u 21 sat na brcu, predstaviti narodne običaje kroz glazbu i plesove na Međunarodnoj etno večeri.
Ovogodišnja etno događanja bit će zavšena u nedjelju u 10 sati, kada će se na rivi svim sudionicima događanja uručiti prigodne zahvalnice.

Organizator Nostalgije i eko-etno sajma i ove je godine Turistička zajednica Kaštela, uz suorganizaciju udruge Šušur i PŠK Srdela, a glavni pokrovitelj je Grad Kaštela.


KOMENTARI: