hren
 

KLASICI I FILMSKE USPJEŠNICE POD ZVJEZDANIM NEBOM
U sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta Hrvatsko glazbeno društvo Zrinski sinoć je ispred Poljoprivredne  zadruge u Kaštel Starom održalo svoj ljetni koncert. HGD „Zrinski“ je inače najstarija kulturna udruga u Kaštelima koja će iduće godine obilježiti 165 godina djelovanja.

Društvom od svibnja ravna novi dirigent prof. Grgo Grubišić, a mogli smo vidjeti i neka nova lica koja će, nadaju se u društvu, postati stalni članovi.

„Air for winds“, „Sinfonia Classica“, „El Bimbo“ neke su od skladbi s kojima je „Zrinski“ otvorio sinoćnji koncert. Nezaobilazni su bili veseli, plesni hitovi Abbe i oni nježni, dirljivi Erica Claptona koje uvijek publika nagradi pljeskom. Hit večeri ipak je bila Jacksonova „Heal the world“ i „Ta tvoja barka mala“.
Okupljeno mnoštvo nije štedilo dlanove, a sudeći po reakcijama publike s novim dirigentom i nešto drugačijim zvukom mogu sigurno kročiti u 165 godinu svog djelovanja.

Foto: Ante Majić (PGK)


KOMENTARI:

Stari Komentari (1)

  • (Gost_279)

    Lipo je bilo, još lipše cure u orkestru. Mladi, poletni i perspektivni orkestar kojemu dirigent treba dati dodatni zamah.

    oko 3 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara