VIŠEDNEVNA MANIFESTACIJA U ZNAKU TRADICIJE
Ovogodišnje Kaštelansko kulturno ljeto svečano će biti otvoreno ovog četvrtka, 25. lipnja, u 21 sat na brcu u Kaštel Starom, a u sklopu otvaranja revije tradicijske nošnje i obrtništva, Nostalgija.

Događanja u četvrtak na starosejskom brcu započinju već u 11 sati, kada će biti otvoren Eko-etno sajam, uz nastup KUD-a Ante Zaninović, Kaštelanskih mažoretkinja i glazbara Zrinskog.
Na samom otvaranju Kaštelanskog kulturnog ljeta i revije Nostalgija, bit će održana revija tradicijskih nošnji, a nastupit će još jednom HGD Zrinski, klape Kampaneli i Ventula, Nedo Kovačev, različiti KUD-ovi, Kliški uskoci i drugi.

Nostalgija i eko etno sajam nastavljaju se i u danima kasnije, pa će tako u petak u 10 sati, na brcu biti organiziran tradicijski doručak gostiju, uz nastup KUD-ova. Večernji sati petka rezervirani su za modnu reviju kreator i njihovih kreacija insoiriranih narodnim nošnjama, a u glazbenom dijelu programa nastupit će klapa Putalj, Dražen Žanko, plesni klub Lolita i gosti iz Đakova.

U subotu ujutro, doručak će pripremati domaćini iz PŠK Srdela, a plesat će članovi KUD-a 7 Kaštela. Istog dana u 20 sati održat će se Eno-gastro večer, koju organizira kaštelansko Udruženje obrtnika.

Zatvaranje eko-etno sajma bit će upriličeno u nedjelju u večernjim satima.


KOMENTARI:

Stari Komentari (4)

 • (Gost_4142)

  Kad ce ova sraćka prestat djeloovat

  oko 2 godina prije
 • (Gost_2306)

  zašto tako ljuto, ali ima koji trač?:D

  oko 2 godina prije
 • (Gost_1220)

  Nostalgija je najbolje događanje koje se događa u Kaštelima ljeti. Manifestacija koja vraća živost u staru kamenu jezgru i Brce Staroga.
  Čestitka organizatorima i učesnicima ove manifestacije.
  Sretan Dan Državnosti građanima Kaštela.

  oko 2 godina prije
 • (Gost_544)

  a mene vata nostalgija za zvukovima moga djetinjsatva u novome , a to su zvuci marangunije u kuzmanićevoj kući na polinovcu, bajaminove kovačije ispod brca, zvuci kari u rano jutro kad se išlo u polje, žamor žena na pazariću ispod lože, ronzanje marice poljarice koja je mela brce, glas šeprke koji je vika " na portu jema ribe"zvon crkovnog zvona za jutarnju misu, plač dice kad ih je mater vukla iz postelje.to su zvuci koji su se čuli svako jutro svaki radni dan i drago mi je da me poneki zvuk danas vrati u to vrime.

  oko 2 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara