hren
 

PREDSTAVLJANJE DVIJE NOVE KNJIGE
Ako je suditi po dosadašnjim djelima autora Roberta Marića, ovog petka 28. veljače u 18 sati, pred publikom u Pastoralnom centru u Kaštel Štafiliću, naći će se još mnogo razloga za iskren i glasan smijeh, jer će biti predstavljene njegove dvije nove knjige „Trilogija tihog urnebesa“ i „Dobrila i Milienko“.

„Trilogija tihog urnebesa“ je humoristično satirični roman na više od tristo stranica, čije je pojedine dijelove publika već mogla vidjeti, no sada su se svi našli na jednom mjestu.

Književnik Dražen Gunjača u pogovoru ove knjige sve poziva na korištenje ovog štiva u neograničenim količinama, te na smijeh i to onaj glasni, nesputani.

Knjiga „Dobrila i Milienko“ je Marićeva parodija legende o ljubavi Miljenka i Dobrile, za koju je recezent prof.dr.sc. Ivo Žanić kazao kako prenosi priču u suvremenost, oslobađa je svake patetike i pretvara u ležernu i duhovitu radnju koja korespondira s modernim senzibilitetom.
 - Njegova je intervencija bitno dublja, on ulazi likovima pod kožu i u njima otkriva najskrivenije misli i mentalitete našega vremena, žive slike nas današnjih i naše načine razmišljanja, pokazujući se i kao veliki majstor jezika. Jezik teksta, naime, nije samo dosjetka ili površinski šarm, nego samosvojna i autonomna vrijednost, te zadivljuje kako je Marić uspio da prirodno srastu i dopunjuju se registri koje bismo lako mogli proglasiti nespojivima – kaže Žanić.

Gosti na predstavljanju knjiga bit će nakladnik Goran Ljevak, novinar Joško Vukšić te glumac Marko Gotovac.

Ovom prilikom, osim Marićevih knjiga, publici će biti predstavljen i ovogodišnji humoristično-satirični list KKU Poklade, Maškadur br. 25


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij