hren
Svečanim koncertom u HNK Split, kojim su ravnali Jurica Karuza i gost dirigent Vjekoslav Šutej, proslavilo je hrvatsko glazbeno društvo Biranj iz Kaštel Lukšića u nedjelju navečer 110. godišnjicu djelovanja. Izvođačima su se ovom prilikom pridružili i mnogi bivši članovi, danas renomirani glazbenici, te sastav Black Coffee i klapa Cambi.

Maestro Šutej, koji je ravnao prvim dijelom koncerta, kazao nam je prije izvedbe kako su ga u Split pozvali neki od članova Zagrebačke filharmonije koji su prva glazbena znanja stekli upravo u Birnju.

— Prihvatio sam poziv objeručke zbog tih mladih ljudi premda nisam točno ni znao kako sviraju. Održali smo pet proba, radio sam s velikim gustom i mogu reći da su odlični. Upravo zato što su amateri muziciraju s puno ljubavi, čak i više nego neki profesionalni sastavi. Uz to u današnje vrijeme veoma je važno da se mlađarija nečim organizirano bavi, a pogotovo je lijepo ako je to glazba radi koje će se okupiti i družiti dva-tri puta tjedno — kazao je Šutej.

Jurica Karuza koji je umjetnički voditelj i dirigent Birnja zadnjih 12 godina dodao je kako nije čudo da su glazbenici u dobroj formi: — Uz tradiciju dugu više od stoljeća sastavu stalno prilaze mladi talenti, s njima rade profesionalci, a stari ih članovi ne zaboravljaju.
Mi jesmo amateri, ali vrhunski amateri — istaknuo je Karuza. Na programu su se našla djela Juliusa Fučika, Ferdinanda Davida, Franza Von Suppea, Gergea Gershwina, Artia Shawa i drugih skladatelja.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari (3)

 • xy (Gost)

  sve pohvale !!!

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  ola;senior ;ovo je bilo 2002;a sta sad?

  oko 15 godina prije
 • (Gost)

  ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

  oko 15 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij