hren
 

MISE NA BIRNJU
Po crkvenoj i pučkoj tradiciji, u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću i ove će se godine svetkovati rođenje sv. Ivana Krstitelja pa će se tom prigodom  u crkvi Sv. Ivana na Birnju, u subotu 23. lipnja u 20.30 sati održati sveta misa. Na sam blagdan Sv. Ivana u nedjelju  24. lipnja, vjernici će moći nazočiti misi na Birnju u 10 sati.

"Mnoge će sinove Izraelove obratiti Gospodinu, Bogu njihovu. Ići će pred njim .. da spremi Gospodinu narod pripravan." (Lk 1,16-17)
Na današnji se dan iz krila Elizabete, koju su zvali nerotkinja, rodio veliki Preteča. Najveći od svih proroka, jer među rođenima od žene nitko nije bio veći od njega; On bijaše ona svjetiljka  što gori i svijetli, što je nagovijestila svjetlost  na prosvjetljenje naroda. On bijaše glas u pustinji koji je najavio Riječ, koja bijaše u početku.

Dovodi Crkvu Kristu, kao zaručnicu zaručniku; pripremajući Gospodinu izabrani narod, krštenjem na obraćenje, kako bi uskoro mogao biti kršten Duhom Svetim. Od Zaharije niče ova mladica, najljepši od svih sinova pustinje; glasonoša poruke obraćenja; koji čisti vodom
zalutale; preteča radosne vijesti uskrsnuća, onima što mrkli kraj smrti obitavahu; zauzima se za duše naše.

Još od majčine utrobe blaženi Ivane, bio si Kristov blagovjesnik; kličući od radosti
vidjevši , Kraljicu koja dolazi svojoj sluškinji i donosi onoga kojeg Otac sam rađa od vječnosti; Ti, Ivane rođeni od nerotkinje  i od oca u odmakloj dobi, prema obećanju danom od Gospodina, kod njega, moli se za nas!
(Mt 11,11; Iv 5,35; Mt 3,3; Iv 3, 29; Lk 1, 17; 3,16; Mk 6, 28; Lk 1,40; 1,)


KOMENTARI:

Stari Komentari (2)

  • (Gost_4105)

    po običaju bilo je dobro

    oko 8 godina prije
  • nova snaga (Gost_1175)

    svaka čast mladim glavarima, samo tako nastavite

    oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij