hren
UDRUGA „NAŠA DICA“ JOŠ UVIJEK BEZ PROSTORA
Posjet Djeda Božićnjaka u subotu je u prostorijama HGD-a Zrinski razveselio mališane iz kaštelanske udruge roditelja djece s posebnim potrebama „Naša dica“. Unatoč vremenskim neprilikama, zahvaljujući isključivo angažmanu grupe roditelja i uz pomoć mjesne slastičarne „Ojdanić“ koja je donirala slastice za ovu prigodu, roditelji i djeca s posebnim potrebama su imala rijetku priliku za druženje u Kaštelima.

Naime, od samog osnutka ove udruge o kojoj smo prije dvije godine pisali na Portalu grada Kaštela apelirajući na one koji žele i mogu pomoći u rješavanju raznih prepreka kako bi obitelji djece s teškim zdravstvenim problemima naišle na podršku u vlastitom gradu, još uvijek se ništa nije riješilo.

Osnovni problem i preduvjet funkcioniranju udruge jest nedostatak adekvatnog prostora u kojemu bi članovi mogli dobiti stručnu pomoć. Pozivajući putem našeg portala i bloga udruge (http://www.nasa-dica.bloger.hr/) na suradnju sve koji su na razne načine voljni pomoći, udruga „Naša dica“ dobila je dvije ponude u stručnoj pomoći.

Ipak, svi će planirani projekti, radionice s obiteljima i stručni rad s djecom i dalje čekati na odluku kojom bi se kvaliteta života našim sugrađanima u ovoj situaciji značajno podigla.


KOMENTARI:

Stari Komentari (5)

 • (Gost)

  lipa dičica, nkad ne bih rekla da imaju poteškoće, ovako po slikama :) pametne i slatke glavice, ka i svakom ditetu. Nadam se da ćete dobit od grada što trebate

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Da,po slikama stvarno ne uzgledaju da imaju poteškoće-dičica sa slika imaju poremećaj iz spektra Autizma.

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  Ma preslatki su i tako dragi....pusa i pozdrav roditeljima i djeci!!!!! \'\'DJED BOŽIČNJAK\'\'

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  neka naše dice!

  oko 11 godina prije
 • (Gost)

  E da je samo prostor problem bilo bi super. Imamo drugih tisuću problema. Nažalost Trogir i Kaštela nemaju ništa nego centar Mir a to nije dovoljno. Za sve moramu dicu vodit u Split.A našoj dici je potrebna svakodnevna terapija.Računajte koliko bi nam goriva s ovim prostorom uštedili.

  oko 11 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij