hren

DONOSIMO VAM EMISIJE NEKADAŠNJE TV ZAGREB POSVEĆENE GLAZBI U „DONJIN SELIMA“
Danas u doba interneta kada nam je sve na dlanu, lijepo je vratiti se makar na kratko u neka prošla vremana kada je život izgledao malo drugačije i „vrtio se“ oko drugih stvari, a ne samo onih materijalnih kao sada te se prisjetiti kako su Kaštela, ali i pojedini naši sugrađani nekad izgledali.

Opširnije...

MEĐUNARODNI LOVESTOCK 2021
Prva dva izdanja kaštelanskog festivala ljubavi očarala su mnogobrojnu publiku te izvođače koji su se u samim superlativima izrazili o kvaliteti i atmosferi festivala, ljepotama Kaštela, kao i prihvaćenosti od strane domaćina. Prve dvije godine donijele su mnoštvo pozitivnih noviteta od kojih su se posebno istaknuli prošlogodišnji spektakularni nastupi grupa Kries i M.O.R.T. na glavnoj pozornici u Novom parku.

Opširnije...

Prvog dana travnja u Gradskoj knjižnici u Kaštel Sućurcu, službeno je otvorena izložba slika „Ecco Homo“ sinjskog umjetnika Mira Čugure, a svi zainteresirani mogu je vidjeti svakim radnim danom, u vremenu od 8 do 19.30 sati, do početka svibnja.

Opširnije...

ROK DO 23. TRAVNJA
Grad Kaštela će u lipnju, srpnju i kolovozu 2021. godine organizirati Kaštelansko kulturno ljeto ukoliko to bude dozvoljavala epidemiološka situacija. Kako bi osigurao kvalitetne glazbene, dramske, plesne, izložbene i druge sadržaje u okviru kulturnog programa, koji su od javnog interesa za građane Kaštela te obogaćuju turističku ponudu, Grad Kaštela objavljuje Javni poziv za predlaganje projekata za Kaštelansko kulturno ljeto 2021. i ovim putem poziva zainteresirane da dostave svoje prijedloge.

Opširnije...

Portal grada Kaštela u suradnji sa Kaštelanskim kazalištem i autorom predstave Robertom Marićem donosi vam sat i pol smijeha i druženja sa zanimljivim likovima najgledanijeg i najnagrađivanijeg kaštelanskog kazališnog ostvarenja.

Opširnije...

U novoj emisiji Zdravi i veseli bili Gradske knjižnice Kaštela, ravnateljica Renata Dobrić ugostila je Zorana Perana, poznatog autora maketa kaštelanskih utvrda.

Opširnije...

KREATIVA KOJA SE NAGRAĐUJE
U organizaciji Hrvatske zajednice županija od danas je ponovno otvoren foto natječaj „Volim svoju županiju“. U dva tjedna, koliko će trajati, profesionalni i amaterski fotografi moći će poslati svoje radove koji će u konačnici ući u postav izložbe „Volim svoju županiju 2021.“

Opširnije...

Proteklog je četvrtka u ambijentu dvorca Vitturi otvorena izložba crteža Gabrijela Jurkića iz fundusa Franjevačkog muzeja i galerije Gorica u Livnu. Kaštelani će imati prilike ovu izložbu pogledati tijekom slijedeća tri tjedna.
Na izložbi koju je postavila i priredila kustosica i muzejska savjetnica MGK Mirela Vujević Duvnjak predstavljen je dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno.

Opširnije...

Završen je sedmi po redu literarno-likovno-filmski natječaj GKK na temu Kaštela Kaštelanske štorije 2021. Zbog trenutnih okolnosti, Gradska knjižnica Kaštela je odlučila odgoditi tradicionalnu završnu svečanost s dodjelom nagrada i priznanja te javnom izvedbom najuspjelijih radova. O novom terminu će svi autori biti na vrijeme obaviješteni.

Opširnije...

Izložbom "Umjetnik – crta – posvećenje" u Muzeju grada Kaštela u polivalentnoj dvorani kaštela Vitturi   predstavit će se dio fundusa zbirke od oko 6000 crteža, studija i skica Gabriela Jurkića iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno. Izložba će se otvoriti u četvrtak, 4. ožujka u 12 sati.

Opširnije...

Jedna od manifestacija, koja je već godinama svojevrsni uvod u proslavu Dana grada Kaštela, projekt je osnovnih škola Bijaći i Kneza Trpimira „Sačuvajmo Bijaće u 21. stoljeću“ . Manifestacija dječjeg znanja i stvaralaštva tako se održala i ovog četvrtka na povijesnom lokalitetu Bijaći, a na taj način učenici i djelatnici obilježavaju i dan svojih škola.

Opširnije...

Na temelju bodovne liste koju je, prema pristiglim prijavama, sastavilo Kulturno vijeće te posebne provjere kvalitete programa i projekata iz područja kulture, od strane Upravnog odjela za društvene djelatnosti, koje su udruge i ustanove prijavile na javni poziv Grada, utvrđena je raspodjela financijskih sredstava po programima i projektima.

Opširnije...

Unatoč što je pandemija koronavirusa do sada smanjila ili čak ugasila održavanja pojedinih kulturnih manifestacija ili realizacije pojedinih projekata, na javni poziv Grada Kaštela za podnošenje prijava za sufinanciranje programa i projekata u kulturi za ovu godinu, javio se veći broj udruga, organizacija i ustanova, a ovih dana Kulturno vijeće ocijenilo je pristigle programe te sastavilo bodovnu listu.

Opširnije...

Udruga Sensoria poziva sve polaznike Glazbene škole Josipa Hatzea osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da se prijave za korištenje besplatnih termina snimanja svog instrumenta u okviru pilot programa “Classica Transforma”.

Opširnije...

TEŠKO NAM JE U OVOM VREMENU MJERA, JER GLAZBA TRAŽI PUBLIKU
Mlada 24-godišnja profesorica flaute Nikolina Milardović iz Kaštel Kambelovca prošloga je tjedna sudjelovala na Hrvatskom natjecanju mladih glazbenika i umjetnika Papandopulo te je na online prednatjecanju osvojila nagradu publike. Natjecanje joj je puno značilo u ovom vremenu kada su zakinuti za koncerte i publiku koja je vrlo važan aspekt za glazbenika.

Opširnije...

Kraj prošlog tjedna u osnovnoj školi Bijaći obilježen je gradskom smotrom Lidrano, na kojoj su se pred stručnim povjerenstvima našli literarni i novinarski radovi  te scenski nastupi učenika kaštelanskih osnovnih škola i srednje škole Braća Radić.

Opširnije...

Nakon natječaja Gradske knjižnice Kaštela za najbolju humorističnu priču napisanu na čakavštini, koji je bio u studenom prošle godine, a na koji su se mogle prijaviti osobe iz cijele Hrvatske sa svojim pričama, izabrani su najbolji. Uz tri nagrađene priče, Povjerenstvo je odabralo i ostale priče koje će biti objavljene u zborniku pod nazivom Pinka smija.

Opširnije...

Izložba naziva „Odsutna“ mlade kaštelanske umjetnice Nine Kamenjarin postavit će se ovog petka, 12. veljače od 10 sati u malom izložbenom prostoru Galerije umjetnina u Splitu. Izložba će biti postavljena do 28. veljače,.

Opširnije...

Gradska knjižnica Kaštela u Godini čitanja i povodom Međunarodnog dana darivanja knjiga koji se obilježava 14. veljače, organizira akciju prikupljanja slikovnica i knjiga za djecu. Akcija se provodi u okviru nacionalne kampanje Čitaj mi pod sloganom „Čitam, dam, sretan sam – svoju knjigu daruj i tuđe srce obraduj“.

Opširnije...

Da Kaštela potrebuju kvalitetan multimedijalni centar poznato je svima koji se u ovom gradu bave kulturom, a da je čekanju na to došao kraj potvrdio nam je gradonačelnik Denis Ivanović najavivši projekt uređenja Kulturnog centra u Kaštel Lukšiću.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij