sjene izlozba

U Muzeju grada Kaštela u Kaštel Lukšiću u srijedu, 18. svibnja u 20.00 sati otvorit će se izložba OP-SJENE Marinka Jelače, poznatog splitskog akademskog umjetnika. Kustosica izložbe je Mirela Vujević Duvnjak. Ujedno, na izložbi  kao gost  izlaže i umjetnica  Jelena Jelača.

Opširnije...

.medeja

U nedjelju, 15. svibnja s početkom u 19 sati, u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću gostuje Gimnazijska dramska scena "Kraljica" s predstavom "Medeja".
Jedno od najboljih djela velikog starogrčkog pisca Euripida, Medeja je priča o ljubavi, zavisti, častohleplju i osveti. Tragedija Medeja dramski je tekst koji nikada nije izgubio na aktualnosti, kao ni ostala Euripidova djela koja su znatno utjecala na europsku dramsku literaturu.

Opširnije...

mala

U Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, jučer je, na radost brojnih mališana, odigrana predstava „Dalmatinko“ u izvođenju odlične ekipe glumaca Kaštelanskog kazališta. Predstava je održana u sklopu programa Kaštel mali, a riječ je o edukativnoj lutkarsko-igranoj predstavi kojoj je prvenstveni cilj ukazati na važnost prijateljstva te prisutnost dječačkog nasilja u školskoj dobi.

Opširnije...

carevo novo ruho mala

PREDSTAVE U KAŠTEL MALOM
Najmlađi Kaštelani ovog su četvrtka ujutro ponovo ispunili sva mjesta u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, a razlog tome bila je predstava „Carevo novo ruho“ u izvedbu glumaca Gradskog kazališta mladih iz Splita, koja se odigrala u sklopu programa ovogodišnjeg Kaštel Malog.

Opširnije...

dardin citanja tekst

Nakon što je prošle godine, u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela održan prvi Đardin čitanja, ove godine u organizaciju ovog događanja, a u sklopu Kreativnog proljeća, uključila se i Matica hrvatska pa sve poklonike lijepe riječi u Kaštelima, od 17. svibnja do 6. lipnja, očekuje cijeli niz zanimljivosti, koje su danas novinarima predstavili ravnateljica GKK Renata Dobrić i predsjednik Matice hrvatske u Kaštelima Mili Novak.

Opširnije...

mala

ČETVRTAK U KAŠTEL MALOM
Nakon  što su pred najmlađim Kaštelanima u utorak poslijepodne odigrali predstavu „Poštarska bajka“, glumci Gradskog kazališta mladih iz Splita ponovo stižu na pozornicu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu i to u četvrtak, 12. svibnja, u 10 sati, i to s predstavom „Carevo novo ruho“.

Opširnije...

postarska bajka najava

PREDSTAVA ZA DJECU I ONE STARIJE
Događanja ovogodišnjeg Kaštel Malog nastavljaju se u utorak, 10. svibnja u 16 sati, kada na pozornicu kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, stiže Gradsko kazalište mladih iz Splita s predstavom „Poštarska bajka“. Ova predstava „uskočila“ je u program jer je, zbog bolesti glumice, otkazana predstava „Crvenkapica“ koja se prema rasporedu trebala održati u navedenom terminu.

Opširnije...

mala

Dvjestotinjak djece i mladih iz kaštelanskih udruga i skupina, ali i iz sudjednih gradova, u nedjelju navečer pokazalo je dio onoga čime se bave  s puno ljubavi i talenta, nastupima na pozornici kina Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu, na Smotri dječjeg stvaralaštva ovogodišnje manifestacije Kaštel Mali.
Donijela su djeca na pozornicu mnogo pjesme, plesa, poneku recitaciju i igrokaze, pokazavši predivne dječje glasove, vesele plesne korake i koreografije te talent za glumu i scenske nastupe.

Opširnije...

gkknaslovna

Gradska knjižnica Kaštela i u tjednu pred nama, od 9. Do 14. Svibnja, nastavlja s organizacijom posebnih druženja i radionica unutar svojih odjela u Kaštelima, a što sve pripremaju, prvenstveno za najmlađe korisnike, pogledajmo u nastavku.

Opširnije...

dica i tradicija mala

SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA NA SMOTRI DJEČJEG STVARALAŠTVA
Jubilarna, deseta smotra dječjeg stvaralaštva Kaštel Mali, u organizaciji Kaštelanske organizacije mladih i pod pokroviteljstvom Grada Kaštela, započela je ovog petka smotrom dječjeg folklora „Dica i tradicija“ u kinu Sv. Juraj u Kaštel Sućurcu.

Opširnije...

gkk natjecaj neobjavljeni roman knez trpimir 2022

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za najbolji (originalni) neobjavljeni hrvatski povijesni roman pisan na hrvatskomu jeziku.

Opširnije...

iza vrata

Vodice će tijekom dva svibanjska vikenda, od 20. do 22. te od 27. do 29. svibnja, biti domaćinom najboljih amaterskih predstava iz Hrvatske, odnosno 62. Festivala hrvatskih kazališnih amatera.
Dvadeset kazališnih skupina, više od 300 glumaca i kazališnih entuzijasta nastupit će na sceni vodičkog Pučkog otvorenog učilišta, a ulaz na predstave je besplatan.

Opširnije...

plakat kastel mali

Nakon dvije pandemijske godine koje su ugasile zbivanja u najpoznatijem dječjem kaštelu, Kaštel Malom, ovog proljeća smotra dječjeg stvaralaštva se ponovo budi i to slaveći svoju desetu obljetnicu. Osim same smotre i prikaza dječjeg stvaralaštva škola i udruga iz cijele županije, održat će se i županijsko natjecanje dječjih folklornih skupna, predstaviti dječje klape i zborovi, a sve zainteresirane mališane Kaštel Mali poziva i na besplatne predstave za djecu.

Opširnije...

tvrdica mala

Glumac Senad Milanović, autor predstave Iz tri ugla, koju su Kaštelani imali priliku pogledati na Danima Kaštelanskog kazališta u petak, publiku u kulturnom centru u Kaštel Lukšiću oduševio je i u subotu, kao redatelj i potpisnik adaptacije predstave Tvrdica. A uz njega treba spomenuti i glumce, koji su ove večeri vladali scenom, a to su Amel Ugarak, Suad Velagić, Vigor Dundović, Saliha Hajrić, Nedim Milanović, Ajla Beganović i Zina Šahović.

Opširnije...

radionica glasa mala

Puštanje, otvaranje i oslobađanje glasa, jedan je od „zadataka“ na kojima se ove subote radilo na radionici glasa Nataše Pavlov, pri čemu se posebna pažnja glasu posvetila kao instrumentu tijela i duše.
U radionici glasa naglasak je stavljen na osvještavanje i istraživanje kroz kreaciju veze tijelo glas i glas prostor te osvještavanje tona, prirode glasa i glasa koji je ustvari sama osoba.

Opširnije...

predstava iz tri ugla mala

TEATAR FEDRA GOSTUJE U KAŠTELIMA
Iako se predstava „Iz tri ugla“, koju je u petak navečer imala priliku odgledati publika na Danima Kaštelanskog kazališta, kratko opisuje kao tragikomedija u kojoj se predstavlja 11 likova, a koji su nastali u periodu poslije ratova na područje bivše države, koja se zvala Jugoslavija, ova predstava je i mnogo više.

Opširnije...

radionica pokreta natase pavlov kastel luksic mala

Pokret na sceni, ali i pokret u svakodnevici, bila je tema radionice Nataše Pavlov, koja se ovog petka održala u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću, a u sklopu 11. Dana Kaštelanskog kazališta.
I ova radionica, poput većine onih koje Nataša Pavlov već godinama organizira u Kaštelima i šire, za cilj ima raditi na sebi i učiti o sebi, svojoj unutrašnjosti, svom tijelu.

Opširnije...

kastelart1

VOLITE LIKOVNU UMJETNOST, PRIDRUŽITE IM SE
Udruga za promicanje likovnih umjetnosti KaštelArt, nakon uspješnog predstavljanja na izložbi u Beogradu, Ide dalje sa svojim aktivnostima. Ovih dana izabrano je novo vodstvo, a objavili su i poziv svim zainteresiranima da im se pridruže u radu udruge.

Opširnije...

tvrdica

Dani Kaštelanskog kazališta zatvaraju se ove subote, 30. travnja radionicom glasa Nataše Pavlov u 17 sati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću te predstavom Tvrdica teatra Fedra iz Bugojna, koju će publika moći pogledati na istom mjestu, s početkom u 20 sati.

Opširnije...

fedra

Kaštelanskom kazalištu u goste stiže teatar Fedra iz Bugojna, koji će na ovim Danima Kaštelanskog kazališta izvesti dvije predstave, a prva je predstava Iz tri ugla, koju će publika moći pogledati u Kulturnom centru u Kaštel Lukšiću ovog petka, 29. travnja, s početkom u 20 sati. Istog dana i na istom mjestu, u 17 sati, održat će se radionica pokreta Nataše Pavlov.

Opširnije...

Izdvojeno