Croatian English French German Italian Spanish

FESTIVAL BOŽIĆNE KLAPSKE PISME
Prošlog je četvrtka u katedrali Sv. Stošije u Zadru održan po prvi put  "Festival Božićne klapske pisme" na kojem je donjokaštelanska klapa Kampaneli ostvarila zapažen uspjeh osvojivši drugo mjesto.

POPULARNI NAPJEVI ZA KRAJ BOŽIĆNOG RAZDOBLJA
Tradicionalni koncert klapa i župnih zborova, koji je u organizaciji klape Sveti Jeronim i župe Kaštel Gomilica, bio predviđen za blagdan Sveta tri kralja, ali je zbog iznimne hladnoće odgođen, sinoć je ispunio župnu crkvu usprkos hladnoći koja baš i nije posustala.

TRADICIONALNI KONCERT ZA TRI KRALJA
Nezapamćenoj hladnoći usprkos, naša najtrofejna ženska klapa Neverin, sinoć je svojom pjesmom na prigodnom koncertu u povodu blagdana Tri kralja, održanom u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću, ugrijala srca onih koji ipak nisu željeli propustiti ovu iznimnu glazbenu večer.

NA BLAGDAN TRI KRALJA
Trofejna ženska klapa Neverin, ovog petka, 6. siječnja, na blagdan Tri kralja, održat će koncert u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u kaštel Lukšiću, s početkom u 19 sati.

U NEDJELJU U ŽUPNOJ CRKVI
Povodom blagdana Sveta tri kralja, u župnoj crkvi u Kaštel Gomilici, u petak 6. siječnja, trebao se održati tradicionalni koncert klapa i župnih zborova, u organizaciji klape Sveti Jeronim. Zbog hladnog vala koji je pogodio naše krajeve, koncert će se održati u nedjelju sa početkom u 19.30 sati.

KAŠTELANSKO KAZALIŠTE U MKC
Dok kazališna publika još uživa u blagdanskom odmaranju, vrijedno rade glumci Kaštelanskog kazališta pripremajući predstavu, tzv. futuristički moralitet „Smrtni grijesi“ koju će izvesti ove subote, 7. siječnja, u 20 sati u Amfiteatru Doma mladih u Splitu.

TRADICIONALNO U ŽUPNOJ CRKVI
U prepunoj župnoj crkvi Sv. Petra apostola u Kaštel Novom u ponedjeljak, 26. prosinca održao se tradicionalni božićni koncert na kojemu se okupljaju mješoviti i dječji zborovi, klape, vokalno-instrumentalni sastavi i razni solisti na orguljama.

TRADICIONALNO I VESELO
Na sam blagdan Božića, župna crkva Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću i ove je godine ugostila orkestar hrvatskog glazbenog društva Biranj, koji su svojim sugrađanima poklonili tradicionalni Božićni koncert.

ČESTITKE ZA KRAJ
Nakon što su ove srijede održali zajednički koncert u školi Bijaći, članovi hrvatskog glazbenog društva Zrinski i klapa učiteljica Bijaćke meštrovice, svojim su sugrađanima poklonili još jedan predblagdanski koncert.

TRADICIONALNO U LUKŠIĆU
Hrvatsko glazbeno društvo Biranj i na ovaj će Božić, u nedjelju 25. prosinca, održati svoj Božićni koncert, s početkom u 19 sati, u župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kaštel Lukšiću.

ZAJEDNIČKIM SNAGAMA BIJAĆKE MEŠTROVICE I HGD ZRINSKI
Pjesma za pjesmom, skladba za skladbom, odzvanjale su u srijedu u večernjim satima u atriju OŠ Bijaći u Kaštel Novom. Blagdansko raspoloženje protkano notama unijeli su zajedničkim koncertom ženska klapa Bijaćke meštrovice i HGD Zrinski.

PEDAGOŠKA AKCIJA MUZEJA GRADA KAŠTELA
Treću godinu za redom, Muzej grada Kaštela sudjeluje u pedgoškoj akciji koju organizira Grad Split pod nazivom "Juuu-huuu, praznici su, idemo u muzeje!". Učenici osnovnih škola moći će sudjelovati u dvije radionice koje će se održavati u dvorcu Vitturi u Lukšiću i Nadbiskupskoj palači u Sućurcu.

U PETAK ADVENTSKI KONCERT ZRINSKOG
U sklopu božićno - novogodišnjeg programa u Kaštelima, ove će se srijede u OŠ Bijaći u Kaštel Novom održati zajednički koncert ženske klape Bijaćke meštrovice i HGD Zrinski. Početak koncerta je u 19.30 sati a ulaz je besplatan.

ROĐENJE SPASITELJA
Kako je bilo one noći kada se rodio Isus, publici su ove nedjelje, kroz zanimljiv igrokaz, pokazali mladi članovi udruge Sveti Jeronim iz Kaštel Gomilice.

BOŽIĆNI ŠUŠUR UDRUGE PUTALJ
Već prema tradiciji, sućuračka amaterska udruga Putalj kraj godine obilježava „Božićnim šušurom“, u kojem mladi članovi udruge publici predstave dio svojih aktivnosti pa je tako bilo i ove subote, kada su u kinu Sv. Juraj izveli glazbeno – scenski igrokaz „Božić“.

IGROKAZ I KONCERT
Ova predblagdanska subota, 17. prosinca, proći će u znaku “Božićnog šušura” SAU Putalj u Kaštel Sućurcu te koncerta grupe Pink Panther u Kaštel Starom.

PUTOVANJE KROZ PROŠLOST S POGLDOM U BUDUĆNOST
U sklopu akcije Božić u muzeju, Muzej grada Kaštela organizirao je predstavljanje DVD-a Kaštelanski panopticum, koji donosi cijeli niz fotografija i razglednica iz dokumentarne zbirke kaštelanskog muzeja, zbirke fotografija Muzeja grada Splita te iz privatnih zbirki.

Protekle je nedjelje u dvorcu Vitturi održana redovna izborna skupština HGD „Biranj“ iz Kaštel Lukšića. Na dnevnom redu je bilo izvješće o radu u protekle četiri godine, izvješće Nadzornog odbora, odabir novih upravnih i nadzornih tijela te plan rada novog upravnog odbora za naredne četiri godine.

Predstavljanje božićne slikovnice "Dogodovštine puhice Sare" zadarskog autora Ante Jergana i ilustratora Julija Jelaske, uz radionicu stripa i karikatura Julija Jelaske, održano je u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela u ponedjeljak, 12. prosinca u odjelu GKK u Kaštel Sućurcu.

U MUZEJU GRADA KAŠTELA
DVD je rezultat prikupljanja i proučavanja fotografija i razglednica Dokumentarne zbirke Muzeja Grada Kaštela, zbirke fotografija Muzeja grada Splita i privatnih zbirki. Virtualni pregled Kaštela u trajanju od 33 minute, sastoji se od izbora starih fotografija Kaštela koje su tematski raspoređene po određenim gradskim cjelinama od Sućurca do Štafilića.

KONCERTOM DUHOVNIH PJESAMA OBILJEŽENA TREĆA NEDJELJA ADVENTA
Treća adventska nedjelja u crkvi Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću obilježena je svečanim koncertom HPD-a Bijaćka vila pod ravnanjem maestra Andre Čale. Momci i cure iz društva osnovanog davne 1903  godine još jednom su opravdali zašto su opstali toliki niz godina, te pokazali da se velikim radom i trudom može jako puno postići, a nagrada za to bio je veliki pljesak i odlični komentari posjetitelja, među kojima se našao i gradonačelnik Ivan Udovičić.

Vezane vijesti

Zadnji komentari

Gost_1437
Komunalai urbanizam ka i uvik.. Vladajućima na znanje šta je najvažnije
Gost_9606
"Bez položene ove edukacije uskoro neće biti moguće niti kupiti pesticide, niti (po zakonu) koristiti na poljoprivrednim površinama." ...
Gost_9606
"Kategorija "za profesionalne korisnike", na koju se odnosi ova naša edukacija, među ostalim uključuje OPG-ove i druge poljoprivrednike...
Gost_8272
a o jubavi ni j grin grin..
Gost_8089
Poštovani, Edukacija "Održiva uporaba pesticida" generalno ima 3 modula: za profesionalne korisnike, za distributere i za savjetnike. ...