policija1

Policijski službenici Policijske postaje Kaštela proveli su kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakom kojeg su 8. listopada, u petak u večernjim satima, zatekli u prometu dok je upravljao osobnim vozilom kolnikom ulice Cesta Pape Ivana Pavla II. u Kaštel Novom unatoč aktivnoj mjeri zabrane upravljanja vozilima.

Po zatjecanju izdana mu je naredba da se zaustavi, no oglušio se i dao u bijeg vozilom nakon čega su, policijski službenici Interventne jedinice policije krenuli za njim i u cilju zaustavljanja vozila postavili blokadu na cesti. Međutim prilikom bijega vozač se vozilom  velikom brzinom kretao prema službenom policijskom vozilu, nakon čega je policijski službenik  u cilju otklanjanja neposredne opasnosti i zaštite života  ispalio hitac iz službenog  pištolja, a vozač  je tada promijenio smjer kretanja i   vožnjom unatrag  udario u drugo službeno vozilo gdje se i zaustavio i zaključao u vozilu.

Tijekom daljnjeg postupanja  policijski službenici su u vozili uočili hladno oružje i palicu, a prethodno  obavljenim provjerama utvrđeno je da se radi o  33-godišnjaku koji je upravljao navedenim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje. Uz uporabu sredstava prisile priveden je u službene prostorije policije. Također je  odveden  na pružanje liječničke pomoći  i utvrđena mu je  lakša tjelesna ozljeda.

U sklopu istraživanja obavljena je pretraga osobnog vozila kojim je upravljao te su pronađeni jedan PVC paketić sa sadržajem opojne droge „speed“  težine 1 g, jedan paketić droge „mdma“ težine 5 g, jedan „joint“, mačeta dužine cca 70 cm, bejzbol palica, dva prazna PVC kanistra od 20 l i gumeno crijevo te dvije ne pripadajuće registarske pločice.  

Zbog počinjenja prekršaja u prometu spomenutom 33-godišnjaku su izdani obvezni prekršajni nalozi sukladno čl.52. i 238. Zakona o sigurnosti prometa na cestama,  po čl.8. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. Nadalje podnijet je Optužni prijedlog sukladno čl.3. Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga redovnim putem dok je uz Optužni prijedlog sukladno čl.216. i 282. Zakona o sigurnosti prometa na cestama doveden na općinski sud u Splitu. Nadalje, podnijeto je posebno izviješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog kaznenog djela Krivotvorenje isprave sukladno čl.278. Kaznenog zakona, javljaju iz policije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada