Svjedočilo je i niz svjedoka koji su se slučajno našli u blizini događaja ili su čuli viku i pucnjeve.
Saslušavanjem niza svjedoka u ponedjeljak i utorak, na Županijskom sudu u Splitu, nastavljeno je suđenje šestorici osoba kojima se na teret stavlja teško ubojstvo Marija Boljata zvanog Pajkić (36) i pokušaj ubojstva Joze Čabraje (29). Nemile scene događale su se 14. lipnja prošle godine nešto prije 23 sata kada je, sumnja se, nakon ranijeg obračuna Boljata i Jakova Šimića došlo do novog sukoba  u koji je Šimić poveo još petoricu prijatelja u nakani da usmrte Boljata.

Tražili su ga po kafiću u Kaštel Lukšiću, Šimić je Boljata i zvao na mobitel, a ovaj je pristao na obračun 'jedan na jedan' koji je naposljetku prerastao u obračun dviju skupinu ispred tamošnjeg veslačkog kluba.

- Čula sam nekakvu viku i naguravanje. Mislila sam da su to zvukovi od ljudi s pira. Čula se i pucnjava, ali i dalje sam mislila da neke seljačine pucaju petarde sve dok nisam shvatila da netko viče - Ubij ga. Pucaj pič**. Kasnije sam uočila da netko leži na cesti, potrčala sam u kuću kako bih nazvala policiju - pred Sudskim vijećem ispričala je Ivana V.Š. koja je iz dvorišta obiteljske kuće promatrala krvoproliće i pokušavala spriječiti tragediju.

Potom je naširoko i vrlo opsežno počela odgovarati na pitanje kako se inkriminirani događaj odvijao pa je vidno uznemirena u jednom trenutku zahvalila optuženima za stres i sve što je proživjela u proteklom periodu. Na taj dio njezina iskaza oštro je reagirao sudac Dinko Mešin koji je upozorio svjedokinju kako 'ispada s kolosijeka teme'. 

Mulački poslovi

- Kod Pajkića je bio jedan momak. Tip bez majice i u kratkim gaćama. Pet ih je tuklo Čabraju. Kasnije su se svi razbježali, a Čabraja je bio pri svijesti. Držali su ga neki momci. Vikao je da ga puste da ih sve ubije - dodala je govoreći kako joj je upečatljiva ostala i iznimno loša reakcija policije koja se nije pojavila više od sat vremena. 'Očevid bi bolje napravila moja mala', ocijenila je svjedokinja. 

Svjedočio je i Leo P. koji se s prijateljem Ivicom I. dovezao do mjesta krvoprolića. Iako u alkoholiziranom stanju, kako je opisao, sjetio se kako su mu rekli da se radi o "mulačkim poslovima". Bez pitanja branitelja okrivljenih prošlo je saslušanje Gorana T. i Vlade Š. od kojih je prvospomenuti bio asistent kirurga u operativnom zahvatu na Čabraji dok je Vlade te večeri bio u jednom lokalu kada su braća Šuker potraživala Boljata.
- Bila sam u Joze (Op.a. Čabraje) nakon što je prvi put izašao iz bolnice. Što se dogodilo saznala sam od njega i Josipa Kunca. Nije mi se javio kada je promijenio iskaz - kazala je sestra ubijenog Boljata, Ana M. koja je informaciju kako je Čabraja promijenio iskaz pred Sudskim vijećem saznala iz medija.

Iz publike je ročište pratila i majka ubijenog koja se u trenutku svjedočenja kćeri u potpunosti slomila. Briznula je u plač pa je ponovno reagirao sudac Mešin želeći mir u sudnici.

Suđenje se nastavlja u srpnju.

Izvor: Dalmacijanews.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno

 
 
 

RAZVRSTAVANJE OTPADA
Razvrstavanjem do nižih računa i čistih Kaštela
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
PRIKUPLJANJE SVIH VRSTA OTPADA U 2022.
Način prikupljanja miješanog, biorazgradivog i reciklabilnog otpada