hren
 

Policijski službenici Postaje prometne policije tijekom kontrole prometa, prekjučer oko jedan sat iza ponoći uočili su na kolniku Kaštelanske ulice motocikl Piaggio u kršenju prometnih propisa i zapazili kako upravlja 32-godišnji vozač za kojim je raspisana potraga dok je s njim u svojstvu suvozača bio 28-godišnjak također s raspisanom potragom.

Na naredbu policije da se zaustavi, vozač se dao u bijeg te potom izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. 

Radi sprječavanja bijega nad njima su korištena sredstva prisile, lisice za vezivanje. Prilikom postupanja 28-godišnjak je zatečen s pištoljem marke ČZ, call. 7,65 mm sa pripadajućim spremnikom u kojem se nalazilo 5 metaka, a za koji nema dozvolu, te je uz potvrdu oduzet.
Odmah su uhićeni i dovedeni u službene prostorije te je nad njima provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je 32-godišnjaku izdan  prekršajni nalog radi izazivanja prometne nesreće s materijalnom  štetom, zbog skretanja na raskrižju protivno prometnim znakovima i vožnje u zabranjenom smjeru, prolaska kroz crveno svjetlo, upravljanja motociklom kojem je istekla valjanost prometne dozvole, te zbog upravljanja motociklom koji je tehnički neispravan i zbog upravljanja motociklom koji nije osiguran policom osiguranja od rizika automobilske odgovornosti sve sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.
Također je utvrđeno kako je 32-godišnjak upravljao motociklom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom.

Protiv 28-godišnjaka se podnosi Optužni prijedlog sukladno Zakon o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Obojica su jučer nakon završenog kriminalističkog istraživanja dovedena na nadležni Općinski prekršajni sud u Splitu.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij