hren

Požar, koji je danas nešto prije 13.30 sati buknuo na području Dragočeva u Kaštel Sućurcu, u tijeku nekoliko sati proširio se i na okolna područja, a u njegovom gašenju sudjeluje više od stotinu vatrogasaca iz Kaštela, Solina, Trogira, Dugog Rata, Splita i drugih okolnih gradova i mjesta.

U jednom trenutku požar su gasila i četiri canadaira te je požar na istočnom stranu požarišta ugašen, kazao nam je

- Obranili smo planinarski dom, crkvicu Sv. Jure, vojarnu na vrhu Kozjaka... istočni dio požara nije više aktivan, al je još aktivan zapadni dio požara, poviše Gomilice. Još ništa nije lokalizirano. Na terenu je stotinjak vatrogasaca iz 15 DVD-ova sa više od 30 vozila.

Uz makiju i divlje raslinje gori još toga, ljudi nas zovu i pitaju što im je s maslinama, vinogradima na tom području, no još službeno ne znamo što je sve vatra progutala – kazao nam je Vatroslav Bradarić, voditelj smjene i u ovom trenutku dežurni dispečer.

Odmah po ovoj izjavi, dio vatrogasaca, koji su čekali pripremni u DVD-u Mladost izašao je na teren jer se požar proširio i na jug, u blizini teniskih terena na Dragočevu, no intervencija je kratko trajala jer je požar na tom području brzo ugašen.

Foto: PGK & HVZ


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij