hren

NOVO! Na intervenciji gašenja požara trenutno sudjeluje oko 100 vatrogasaca sa 33 vatrogasna vozila iz područja Trogira, Kaštela, Solina i Splita te 4 protupožarna zrakoplova Canadair. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na većoj površini. 
-U početku je vatra zaprijetila obližnjim objektima, ali su sve kuće obranjene. Požar se nošen jakim vjetrom proširio na drugu stranu Kozjaka te smo i tamo poslali snage. Vatrogasci zajedno s posadama zrakoplova aktivno rade na zaustavljanju požara – rekao nam je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.Danas u 13.25 sati, dežurni vatrogaci DVD-a Mladost, dobili su dojavu o požaru, koji je izbio sjeverno od brze ceste u Kaštel Sućurcu te se značajno širi potpomognut vjetrom.

RANIJE OBJAVLJENO!

Ekipe sućuračkih vatrogasaca odmah su izašle na teren, a u pomoć su im, nekoliko minuta nakon 13.30 sati, otišli i vatrogsci ostalih kaštelanskih DVD-ova, Kaštel Gomilica i Kaštela.

Do službenih informacija u ovom trenutku ne možemo doći, zbog zauzetosti vatrogasaca gašenjem požara, no neslužbene informacije kazuju da su na gašenje pristigli i vatrogasci iz nekoliko susjednih vatrogasnih društava i javne postrojbe, a u gašenje su uključene i zračne snage.

Požar je u jednom trenutku zaprijetio i stambenim objektima, no vatrogasci su iste uspjeli za sada zaštiti. Požar se proširio padinama Kozjaka, a u ovom trenutku vatrogasci nastoje sačuvati i osigurati dalekovode u blizini

Foto: PGK


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij