hren

ZA JEDNIM OSUMNJIČENIM SE JOŠ UVIJEK TRAGA
U vatrenom obračunu koji se u nedjelju kasno navečer dogodio u Kaštel Kambelovcu za ubojstvo Marija Boljata te ranjavanje Joze Čabraje, policija sumnjiči jednu osobu i to 33-godišnjaka, dok se još uvijek ne zna tko je ranio Jakova Šimića. Pritvorskom nadzorniku sinoć su privedena još dvojica osumnjičenika, a traga se za 40-godišnjakom protiv koga je također podnesena kaznena prijava.

Prema današnjem policijskom izvješću za sada su osumnjičene četiri osobe i protiv njih su podnesene kaznene prijave.

- PU splitsko-dalmatinska je u odnosu na događaj od 14. lipnja 2020. godine na području Kaštel Kambelovca, u kojem je smrtno stradao 36-godišnji hrvatski državljanin, a teško su ozlijeđeni 29-godišnjak i 33-godišnjak, obojica hrvatski državljani, Županijskom odvjetništvu u Splitu podnijela kaznenu prijavu protiv četiri osobe, 33-godišnjaka, 35-godišnjaka,  30-godišnjaka i 40-godišnjak koji je trenutačno nedostupan i za istim se traga – stoji u policijskom izvješću.

Za ubojstvo i pokušaj ubojstva tereti se jedna osoba, a prema osnovanim sumnjama riječ je o 33-godišnjaku, javlja policija dok mediji navode kako se radi o ranjenom Šimiću.

- Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 33-godišnji hrvatski državljanin  ostvario obilježja kaznenog djela Teško ubojstvo  iz članka 111 st.4. KZ-a na štetu 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u događaju smrtno stradao i kaznenog djela Ubojstva u pokušaju članak 110. u svezi članka 34. KZ-a na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina - navodi policija.

Nadalje ističu, kako je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno postojanje osnove sumnje da su 35-godišnjak i 30-godišnjak, zajedno sa za sada nedostupnim 40-godišnjakom za kojim se traga, ne štetu preminulog 36-godišnjaka i teško ozlijeđenog 29-godišnjaka ostvarili obilježja kaznenog djela Sudjelovanje u tučnjavi. Mediji navode kako se radi o braći Mati i Josipu Šukeru te za sada nedostupnom Toniju Vitaljiću.

Uz kaznenu prijavu sinoć su pritvorskom nadzorniku privedeni 35-godišnjak i 30-godišnjak. Kriminalističko istraživanja ovog događaja nastavlja se i dalje.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij