hren

EKSPLOZIJA PROBUDILA GRAĐANE
Nakon krvavog obračuna koji se u nedjelju navečer dogodio u Kaštel Kambelovcu, drama između protivničkih skupina u Kaštelima nastavila se i noćas.

Nešto iza 2 sata stanovnike centra Kaštel Lukšića, u ulici Josipa Omašića, u neposrednoj blizini dvorca Vitturi, probudila je eksplozija, u kojoj je u potpunosti stradao automobil BMW u vlasništvo Joze Čabraje, jednog od ranjenih u nedjeljnom obračunu, a koji se trenutno nalazi u splitskoj bolnici.

Na teren su odmah izašli vatrogasci i policija te je požar nastao eksplozijom ubrzo ugašen. Materijalna šteta je značajna, kako na automobilima tako i na fasadi jedne od starih kamenih kuća te bašti obližnjeg kafića, no na sreću nema ozlijeđenih, tek su ostali prestrašeni susjedi, posebno djeca u obližnjim kućama.

Eksplozivnu napravu pod Čabrajin automobil podmetnula je, za sada nepoznata osoba ili osobe, a u eksploziji je stradao i automobil Suzuki jednog od susjeda.

Istom susjedu, automobil je stradao i pri eksploziji na Čabrajinom auto, koja je na istom mjestu bila podmetnuta i prije sedam godina.

-  Kroz san smo čuli neko komešanje malo prije 2.30 sati, a potom i eksploziju. Izletili smo vidjeti što se događa, kad gore Jozin i moj automobil. Nakon nekog vremena stigli su vatrogasci i policija, vatrogasci su ugasili nastalu vatru, a policija je osigurala mjesto. Ljudi su bili malo prestrašeni, trebalo nam je neko vrijeme da se vratimo u krevete, jer što ćete... Nije ovdje više problem ni materijalno, lako ćemo za auto, al problem je što su nam se djeca prestrašila, a i većina susjeda živi u strahu. Iako se u nedjelju dogodilo ono što se dogodilo, nismo ovo očekivali, pa ne živimo u Belfastu – kazao je susjed, naglasivši da u ovom trenutku živimo u jako nesigurnom gradu.

Mjesto događaja jutros osiguravaju policijski službenici, a više će se o svemu znati nakon policijskog očevida.

Foto: PGK


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij