POSLA ZA POLICIJU
Cijeli niz krađa, teških krađa, prijetnji, oštećenja tuđe stvari, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te drugih kriminalnih i  prekršajnih radnji, kao i više prometnih nesreća, zabilježeno je proteklog vikenda na području Policijske uprave splitsko-dalmatinske, a među njima i razbojništvo te nanošenje ozljeda, koji su se dogodili u Kaštelima.

Tako je u subotu, 2. svibnja, oko 15.40 sati nepoznati muškarac ušao u prostorije trgovine u Kaštel Sućurcu te je uz prijetnju  spreja, koji sadržava nadražujuću tvar, od djelatnice trgovine otuđio novac.
Na mjesto događaja odmah su po dojavi pristigli policijski službenici,koji su izvršili očevida, a za počiniteljem  se traga.

Prema izvješću policije,  tijekom jučerašnje noći u obiteljskoj kući u Kaštelima, 48-godišnji muškarac prijetio je te fizički napao članove obitelji. Tom prilikom  je jedna ženska osoba zadobila teže tjelesne ozljede te joj je bila nužna liječnička pomoć.
Po dolasku policije utvrđeno je da je muškarac pod djelovanjem alkohola te je odveden u policijsku postaju do triježnjenja, a nakon toga nad njim je provedeno ispitivanje te je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

Prometna policija u županiji imala pune ruke posla

Tijekom vikenda na prometnicama diljem Splitsko-dalmatinske županije policijski službenici provodili su pojačane mjere nadzora i aktivnosti u prometu, a popis prekršaja zabilježenih tijekom tih aktivnosti protegao se do brojke od 438 različitih prekršaja.
Od toga, 20 vozača upravljalo je vozilom s nedozvoljenom koncentracijom alkohola u organizmu, 179 vozača nije poštivalo ograničenja brzine, a njih 79 u vožnji se nije vezalo sigurnosnim pojasevima.
S mobitelom u rukama tijekom vožnje zatečeno je 17 vozača, njih šest upravljalo je vozilom prije nego su stekli to pravo, a 12 vozila bilo je neregistrirano i tehnički neispravno.

Tijekom vikenda na prometnicama u županiji dogodilo se 16 prometnih nesreća, od čega su u pet nesreća zabilježene i ozlijeđene osobe.  U tih pet nesreća dvije su osobe teže, a četiri lakše ozlijeđene, dok je jedna osoba smrtno stradala.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij