hren
 

NEUBROJIVA OSOBA
Sudac istrage naložio je Zatvoru na splitskim Bilicama da se 25-godišnjak osumnjičen za više požara u Kaštelima, među kojima je i onaj u srednjoj školi, hitno preveze u Bolnicu za osobe lišene slobode u Zagrebu. Vještačenjem je utvrđeno kako mladić boluje od šizofrenije te je psihijatrica potvrdila da je neubrojiv, a kao takav ne smije biti smješten u zatvorsku ćeliju.

Požar u krugu Srednje škole Braće Radić u Kaštel Štafiliću izbio je prije dva tjedna te je u njemu izgorio učenički restoran. Vatra se proširila s plastičnih kontejnera u krugu škole koji su bili namjerno zapaljeni. U roku od tjedan dana uhićen je 25-godišnjak kojeg je policija zatekla oko 3 sata ujutro s bocom benzina u ruksaku.

Proveli su kriminalističko istraživanje nad njim te je osumnjičen za četiri kaznena djela: dva dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom i dva oštećenja tuđe stvari.

Osim požara u srednjoj školi 9. siječnja prijavili su ga i za izazivanje vatre istog dana u Kaštel Starom. Tada su izgorjela tri suncobrana i plastični stol ispred lokala u Ulici Koriolana Ćipika, a oštećen je i prozor na susjednom sportskom klubu.

Dva dana kasnije je potpalio vatru ispred ugostiteljskog objekta na Obali kralja Tomislava u Kaštel Starom kada su oštećeni suncobrani i fasada kuće u kojoj su se u trenutku požara nalazili stanari, stoji u kaznenoj prijavi.

Mladić se sumnjiči i za izazivanje požara na dva plastična kontejnera koja su u potpunosti izgorjela u Kaštel Kambelovcu krajem siječnja.

Uz kaznenu prijavu je prošli tjedan priveden sucu istrage koji je nad njim odredio istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Općinsko državno odvjetništvo u Splitu je naložilo psihijatrijsko vještačenje kojim je sada utvrđeno da je 25-godišnjak duševno bolestan.

O tome je obaviješten sudac istrage koji je hitno poslao dopis upravitelju zatvora da se mladić smjesti sukladno Zakonu o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Izvor : Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij