hren
 

Predsjednik splitskog Prekršajnog suda zatražio je od DSV-a pokretanje postupka protiv suca Dalibora Vodanovića.

Državno sudbeno vijeće odlučit će o stegovnoj kazni za kaštelanskog suca Dalibora Vodanovića, koji je prošlog mjeseca pijan s gotovo 2 promila alkohola izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom. Predsjednik splitskog Prekršajnog suda Milan Grljušić uputio je DSV-u zahtjev za pokretanje stegovnog postupka, i to zbog neprimjerenog ponašanja koje šteti ugledu suda. Informaciju o nesreći je vidio u medijima pa je zatražio izvještaj od policije koja je Vodanovića kaznila s 9.300 kuna kazne zbog vožnje u pijanom stanju, oduzimanja prednosti te zbog toga što nije htio dati vozačku.

Osim za prometnu nesreću od 13. lipnja, zatražena je i stegovna odgovornost za događaj koji se zbio dan ranije u hodniku suda. Radilo se, kazao nam je predsjednik Grljušić, o neprimjerenom ponašanju prema strankama. U pitanju su bili okrivljenici koje je policija dovela zbog remećenja reda i mira. O detaljima Grljušić nije htio, tek da je sudac Vodanović bio glasan. Navodno je vrijeđao privedene. O tome da je i pljunuo jednog od okrivljenika, predsjednik suda nema saznanja.

Pitali smo ga kakvu je stegovnu mjeru zatražio za tešku povredu sudačke dužnosti suca Vodanovića za ova dva slučaja, no konkretan odgovor nismo dobili, tek da DSV može izreći sankcije u rasponu od ukora do razrješenja. Vodanović nije suspendiran, već neko vrijeme je na godišnjem odmoru.   

Izvor: dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij