hren
 

VRUĆINE UDARILE U GLAVU
- Sinoć oko 23 sata zaprimljena je dojava da je liječničku pomoć na Hitnom kirurškom prijemu u Splitu liječničku pomoć zatražio 37-godišnjak, s teškom ozljedom nosa. Prema prikupljenim informacijama, ozlijeđen je istog dana oko 19.30 sati ispred Zračne luke Resnik, prilikom napada od strane nekoliko muških osoba, koje su se nakon toga udaljile s mjesta događaja. U tijeku je kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska svih sudionika događaja – stoji u izvješću PUSD.

O tom incidentu odmah su izvijestili pojedini mediji, navodeći kako je bila riječ o sukobu taksista u okolici Zračne luke Split te da je u fizičkom obračunu sudjelovalo nekoliko vozača taksi vozila.
Što se točno dogodilo pitanje je na koje smo odgovor pokušali doznati među taksistima koji na ovoj vrućini čekaju putnike ispred ulaza u terminal zračne luke na Resniku.

Prema njihovoj verziji događaja, incident s nije dogodio na taksi stajalištu već stotinjak metara dalje na istok, pri čemu je 37-godišnji muškarac, koji nije taksist, već se po riječima naših sugovornika, povremeno bavi ilegalnim prijevozom putnika ili kako u svom žargonu kažu „obrlati putnike koji se žele ukrcati u shuttle bus za Split“ i priskrbi sebi poneku vožnju, napao nešto mlađeg muškarca, kojeg otprije poznaje i s kojim je, prema nekim saznanjima, imao neke neraščišćene račune, a koji se tu slučajno zatekao.
Međutim, mlađi muškarac mu je uzvratio te je 37-godišnjak ozlijeđen, odnosno slomljen mu je nos. Nekolicina muškaraca koji su sve vidjeli priskočili su ih razdvojiti. A kako su nam taksisti kazali, sve je trajalo tek desetak sekundi.

O ovom slučaju pitali smo i taksistu kojeg su kolege izabrali za svog novog predstavnika taksista u Zračnoj luci,  Martina Mustapića.

- Nemam nikakav komentar već samo želim demantirati pojedine napise koji govore o sukobu među taksistima. Nitko tko je sudjelovao u tom događanju, niti napadač, niti napadnuti, niti oni koji su priskočili rastaviti ih, nisu taksisti grada Kaštela.
Moram naglasiti da se kaštelanski taksisti, kojih u ovom trenutku, na području aerodroma djeluje oko 120, uredno pridržavaju zakonskih odredbi i Odluke o komunalnom redu koju je donio Grad Kaštela. Uredili smo naše odnose, stanja i imamo dobru suradnju sa Zračnom lukom. Svi se trudimo da sve funkcionira bez problema. Na taksi stajalištu ispred samog terminala, putnike čeka šest vozila, a svi ostali su na pričuvnom parkingu kojeg nam je dodijelila Zračna luka. Uslugu organiziramo dogovorima i pomoću za to predviđene aplikacije, koja nam olakšava organizaciju – ustvrdio je Mustapić.

Neka od izvješća, kao i medijski napisi u cijelom kontekstu spominju i jedno oštećeno vozilo, no taksisti su nam kazali kako se radi o vozilu koje je oštećeno u nekom drugom incidentu, izvan prostora zračne luke te kako nema nikakve veze s ovim slučajem.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij