hren
 

DVIJE VEĆE INTERVENCIJE
Nakon samo nekoliko dana ponovo je gorjelo u Kaštelanskim staklenicima uz staru kaštelansku cestu u Kaštel Štafiliću, a zapalila se i trava u ulici Brune Bušića u Kaštel Starom pa su tako donjokaštelanski vatrogasci i danas imali pune ruke posla.

Jutros nešto iza osam sati, u DVD Kaštela stigla je dojava o požaru u Kaštelanskim staklenicima pa su na teren izašla tri vozila i sedam vatrogasaca, koji su požar u kratkom vremenu lokalizirali, a potom i ugasili. Riječ je i ovog puta bila o vatri na odloženom humusu i biljnom otpadu.

Sve češći problemi s navedenim otpadom unutar staklenika naveli su vatrogasce da poduzmu određene mjere pa će se, u suradnji sa stečajnim upraviteljem propale poljoprivredne tvrtke, osigurati stroj, kojim će se biljni otpad premjestiti te smanjiti mogućnosti požara.

U 14.38 sati u DVD Kaštela stigla je dojava o požaru na livadi u ulici Brune Bušića u Kaštel Starom, u neposrednoj blizini stambenih objekata. Prvo vatrogasno vozilo se već nakon minute uputilo na teren, a vatrogasci su vatru, koja je zahvatila travu, draču i trstiku, lokalizirali u 14.55 sati. Vatra je zahvatila oko 450 metara četvornih površine, a požar je u potpunosti ugašen u 15.22 sati. U gašenju su sudjelovala osmorica vatrogasaca sa tri vozila.

Zanimljivo je da je na toj livadi bilo parkiran automobil Opel, čiji vlasnik živi u  blizini i kojem je vatra zaprijetila. Kako bi spasio automobil, jedan od susjeda razbio je staklo i uspio automobil premjestiti na sigurnu lokaciju prije dolaska vatrogasaca.

Foto: čitatelj


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij