hren
 

REZULTATI POJAČANIH  AKTIVNOSTI U PROMETU ZA VIKEND
Na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske tijekom vikenda provedene su pojačane aktivnosti  u prometu. Evidentirano je ukupno 473 prekršaja od čega izdvajamo 60 za alkohol, 198 za prekoračenje  brzine, 82 za nekorištenje sigurnosnih pojaseva, 34 za korištenje mobitela tijekom upravljanja vozilom, šest za neregistrirano i tehnički neispravno vozilo, dva zbog zabrane upravljanja i pet zaupravljanje vozilom prije stjecanja prava na upravljanje.

Evidentirano je jedanaest prekršaja koje su  počinili ponavljači teških prekršaja u prometu tzv. „recidivisti“,a koji se odnose na  nedopuštenu koncentraciju alkohola, prisutnost droga ili mjere opreza odnosno zabrane upravljanja. Evidentirane su 22 prometne nesreće od kojih šest s ozlijeđenim osobama. Dvije osobe su teže i sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Izdvajamo prometnu nesreću koju je izazvao alkoholizirani 64-godišnji vozač osobnog vozila u petak, 7. lipnja oko 14.15 sati u Kaštel Sućurcu na kolniku ulice Putaljski put. Upravljajući osobnim vozilom Opel nije se kretao sredinom obilježene kolničke trake već desnim dijelom uz istočni rub kolnika pri čemu je udario u suhozid. Utvrđena mu je koncentracija alkohola od 3,34 g/kg, a zbog opasnosti od ponavljanja činjenja prekršaja određena je mjera smještanja do otrežnjenja, a najdulje 12 sati u službenim prostorijama nakon čega je proveden prekršajni postupak i podnijet Optužni prijedlog.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij