hren

U petak,  25. siječnja, policijski službenici Sektora kriminalističke policije dovršili su kriminalističko istraživanje zbog nedavne pucnjave nad pet osoba, 22-godišnjakom, 28-godišnjakom, 32-godišnjakom, 34-godišnjakom i 40-godišnjakom, javlja PUSD.

Nakon što je zaprimljena informacija da je dana 20. siječnja nepoznata osoba pucala na području Kaštel Gomilice, policijski službenici su započeli s kriminalističkim istraživanjem događaja. U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga prekršajnog suda,  obavljene su pretrage osoba, doma i vozila koje osobe koriste. 

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje sumnje da je 22-godišnjak navedenog dana u Kaštel Gomilici pucao iz stana, a pretragom je kod istog pronađeno 25 komada pištoljskog streljiva i 2 grama marihuane. 

Kod ostalih osoba pronađena su i oduzeta dva pištolja, te više komada raznog streljiva. Kod 28-godišnjaka je pronađen i oduzet pištolj sa šest komada pripadajućeg streljiva i preklopni nož dužine oštrice 10 cm, kod 32-godišnjaka je pronađeno i oduzeto 15 komada pištoljskog streljiva, kod 34-godišnjaka pretragom je pronađen i oduzet pištolj sa šest komada pripadajućeg streljiva, a kod 40-godišnjaka pronađeno 30 komada pištoljskog streljiva. 

Nakon dovršenog kriminalističkog nadležnom Prekršajnom sudu su uz optužni prijedlog privedeni 22-godišnjak zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana i Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga, a 34-godišnjak i 28-godišnjak privedeni su zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana. 
Protiv 32-godišnjaka i 40-godišnjaka će biti podneseni optužni prijedlozi Prekršajnom sudu u Splitu redovnim putem zbog postojanja sumnje u počinjenje prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij