hren

Unatoč brzoj reakciji makedonskih kolega, unesrećeni je nažalost na putu prema bolnici preminuo

Predsjednik HPD Malačka Petar Penga poginuo je na planini Veliki Korab. Kako doznajemo, 60-godišnji iskusni planinar se samo srušio ispred svojih kolega. Pokušali su mu pomoći, u helikopteru koji je došao upomoć je još bio živ, ali nažalost, nije izdržao do bolnice, doznajemo od HGSS-ovaca.

- HGSS je u srijedu od DUZUS-a dobio upit za asistenciju pri spašavanju na najvišoj planini Makedonije i Albanije Veliki Korab (2764 metara). Dojava na dežurni telefon HGSS-a stigla je u 17.43 sata. Riječ je bila o članu planinarskog društva 'Malačka' iz Kaštela koji je nedaleko od vrha Velikog Koraba pao u komu. Njegovi su prijatelji pokušavali u pomoć dozvati makedonski GSS, ali im to odmah nije uspjelo pa su pozvali hrvatski broj 112 - rekli su iz HGSS-a Split.

HGSS je, nastavljaju, zatim stupio u kontakt s poznatim makedonskim alpinistom i spašavateljom Jovanom Poposkim koji je pokrenuo akciju spašavanja.

- Policijski helikopter uzletio oko 18.30, ali nije odmah mogao pronaći grupu i unesrećenog zato smo putem SMS poruka uz asistenciju Jovana Poposkog pilotima poslali točnu GPS lokaciju mjesta nesreće nakon čega se helikopter spustio i ukrcao unesrećenog planinara. Unatoč brzoj reakciji makedonskih kolega, unesrećeni je nažalost na putu prema bolnici preminuo. Ovom prilikom izražavamo sućut obitelji preminuloga planinara - poručili su iz HGSS-a.

Izvor : Dalmatinskiportal.hr


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij