hren

NOĆNI SUKOB U SPLITU
Nad Markom D. (30) otvorena je istraga zbog pokušaja ubojstva interventnog policajca nožem i prisile prema policijskim službenicima početkom svibnja ove godine u Teslinoj ulici u Splitu. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i izbjegavanja mogućeg utjecaja na svjedoke nad njim je određen istražni zatvor te je iz KBC Split prebačen na splitske Bilice.

U bolnici se nalazio na oporavku od operativnog zahvata nakon što je ranjen s dva hica u nogu iz službenog pištolja prilikom pokušaja bijega jer je zatečen u pokušaju provale u kiosk.

'Začuli su se hici iz više oružja, a onda trka i vika'; Donosimo detalje noćnog sukoba u Spinutu, evo zašto su 'zavidani' Kaštelani nasrnuli na interventne policajce

Do napada na policajca nožem došlo je odmah nakon šta je Marko D. s Juricom M. (29) zatečen kraj kioska u noćnim satima.

Prvo je Marko D. izbjegavao uhićenje prijeteći i napadajući nožem, prilikom čega je ranio jednog od interventnih policajaca, a zatim bijegom, navodi kaznena prijava protiv njega. Uhićen je tek nakon šta je ranjen u nogu s dva metka, a jedan od policajaca je tijekom potjere za njim pao i slomio ruku. Jurica M. se predao odmah bez otpora.

Policija nije mogla ispitati Marka D. dok nije dozvolio nadležni liječnik te je stoga prijava protiv njega podnesena tek deset dana nakon događaja. Sumnjiče ga za pokušaj teškog ubojstva, što je kazeno djelo za koje je zapriječena kazna od deset do 40 godina zatvora.

Kako se radi o pokušaju, u slučaju osuđujuće presude moguće je ići ispod minimalne kazne, ali ne potpuno koliko zakon dozvoljava jer je Marko D. i prije osuđivan. Osim za pokušaj ubojstva, prijavljen je i za prisilu prema službenoj osobi u odnosu na još dva policajca, za što je kazna od jedne do osam godina zatvora.

Uz kaznenu prijavu je priveden na Županijsko državno odvjetništvo u Splitu, gdje je iznio obranu te je nad njim otvorena istraga i određen istražni zatvor. U obrani je Marko D. odgovarao samo na pitanja svog odvjetnika, ali ne i tužitelja. Uglavnom je govorio o težini ozljeda koje je zadobio od metaka od kojih ga je jedan pogodio u koljeno, a drugi u potkoljenicu. U nastavku istrage će se ispitati četiri interventna policajca te jedan svjedok koji je čuo što se izvikivalo tijekom potjere.

Za to vrijeme će Marko D. biti u istražnom zatvoru, gdje je već od te noći i Jurica M. koji je također lišen slobode zbog opasnosti da bi mogao ponoviti kazneno djelo.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij