hren

U maslinik su upali s teškom mehanizacijom, a navodno ih nitko nije vidio. Bizarna krađa, na rubu znanstvene fantastike, dogodila za vrijeme uskršnjih blagdana u Kaštel Sućurcu. Obitelji Boban netko je u to vrijeme s teškom mehanizacijom došao u maslinik i izvadio deset maslina, posađenih još 80.-ih godina. Ono zbog čega ovaj slučaj poprima elemente znanstvene fantastike je to što prema riječima vlasnika maslinika nitko iz okolnih kuća nije ništa vidio. Čudno, s obzirom na to da su tri kuće “naslonjene” na maslinika, a još čudnije da je teška mehanizacija morala proći pored kuća i kopati većinu dana deset maslina i da to nitko nije čuo, ni vidio.

Priču nam je ispričao suprug vlasnice maslinika, Tonći Boban, koji uskoro odlazi u mirovinu i u ovom masliniku vidi svoju oazu mira za predstojeće životno razdoblje.

– To je maslinik od rodbine moje supruge i rodbina je dala meni taj maslinik na korištenje i uređujem masline kako uskoro idem u penziju. Sa svojim kolegom iz Solina sam uredio 15-ak maslina i to smo počeli raditi polovinom trećeg mjeseca, možda malo prije. To smo uređivali sve do uskršnjih praznika, a na Uskršnji ponedjeljak mi je supruga rekla da odemo pogledati maslinik koji nam je njena rodbina dala na korištenje. Kad smo došli tamo vidjeli smo da netko pokra deset komada maslina. Osim maslina odnesena je i zemlja, a samo jedna rupa je bila zatrpana valjda da taj bager ili buldožer može proć. Susjedi nisu bili kooperativni da kažu što su vidjeli, iako je to rađeno sigurno cijeli dan. Jedino što smo uspjeli doznati da je viđen plavi kamion. Još su mi neki poznanici rekli da su u ta doba, tj. tih dana, vidjeli plavi kamion s maslinama i puno zemlje koji je išao prema Dugopolju. Također smo doznali da se u jednom kafiću pričalo da su vidjeli nedavno plavi kamion s maslinom. – prepričao je Boban.

Cijeli slučaj su, naravno, prijavili policiji.

– Sve je rodbina prijavila policiji i postoji policijski zapisnik. Do dana današnjeg policija nije još dala odgovor što je sa slučajem. Tako da ćemo kroz idućih par dana zatražiti da vidimo što je sa slučajem. – rekao nam je i dodao kako su masline posađene još 80.-ih godina i da je njihova ukupna vrijednost vjerojatno iznad 200 tisuća kuna.

Zbog ovog slučaja poslali smo upit policiji, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

– U svezi Vašeg upita, obavještavamo Vas da je 3. travnja 2018. zaprimljena prijava krađe stabala maslina, koja se dogodila od sredine ožujka do 3. travnja 2018., u Kaštel Sućurcu. O navedenom je obaviješteno Općinsko državno odvjetništvo, te su u tijeku izvidi u cilju pronalaska počinitelja. – priopćili su iz PU SD.

Izvor: Dalmacijadanas.hr


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij