hren

Sinoć oko 23 sata u Kaštel Novom, policijski službenici su uočili osobno vozilo Fiat Punto, za koje je utvrđeno da se na istom nalaze nepripadajuće registarske pločice. Vozilom je upravljao 30-godišnjak. Kada su policijski službenici uz uporabu svjetlosnih i zvučnih signala pokušali zaustaviti navedeno vozilo, vozač se dao u bijeg, čineći više prometnih prekršaja, te je po dolasku u Kaštel Lukšić, bježeći prošao i kroz crveno svjetlo.

Zaustavljen je u Kaštel Starom, te su zbog pružanja otpora nad njim uporabljena sredstava prisile (fizička snaga, sprej s nadražujućom tvari i sredstva za vezivanje). Uhićen je i priveden u službene prostorije. Za napomenuti je da je kod njega pronađeno 4 grama marihuane i 0.4 grama amfetamina. Na njegov zahtjev pružena mu je liječnička pomoć, kojom prilikom je utvrđeno kako nije zadobio nikakve ozljede, dok su dva policijska službenika lakše ozlijeđena. U tijeku je kriminalističko istraživanje, javlja PUSD.

Rezultati akcije „Pješak“

Jučer, od 9 do 13 sati, na prometnicama Policijske uprave splitsko-dalmatinske provedena je akcija „Pješak“. Tom prilikom je sankcionirano ukupno 115 prekršaja, od kojih se 25 odnosi na prekršaje pješaka, 9 na prekršaje vozača prema pješacima, a 21 na prekoračenje brzine, dok su dvije osobe zatečene u vožnji pod utjecajem alkohola.

Policijski službenici će i dalje nastaviti s aktivnostima u prometu, kojom prilikom će se zahvaćati svi prekršaji, a posebno oni koji se odnose na nepropisnu/neprilagođenu brzinu, upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola, nepropisno pretjecanje/zaobilaženje, korištenje mobitela za vrijeme vožnje i nekorištenje sigurnosnih pojaseva u vozilima, a sve u cilju smanjenja broja prometnih nesreća, posebno onih s najtežim posljedicama. Sve sudionike u prometu upućujemo na oprez, te podsjećamo na obvezu poštivanja prometnih propisa, kažu u PUSD.


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij