hren
 

TRAGEDIJA U SLAVONSKOJ
Kombiniranim vještačenjem dr. Dolores Britvić, psihijatrice i mr. Danijele Didić, psihologinje okončano je na Županijskom sudu u Splitu iznošenje dokaza na suđenju Brunu Bajriću (24) iz Splita, optuženom za ubojstvo svoje djevojke Anice Ćurić (22) iz Kaštela krajem studenog prošle godine. Na slijedećem ročištu će optuženi iznjeti svoju obranu nakon čega slijede završne riječi i objava presude.

Utvrđivanje svih okolnosti smrti djevojke je otežano jer nema svjedoka događaja pošto su dvoje mladih bili sami u sobi. Bruno Bajrić je opalio smrtonosni hitac iz pištolja marke Mauser u grudi svoje tadašnje djevojke u stanu u Slavonskoj ulici. Oko rane od metka nije bilo tragova koji bi ukazivali da je pištolj bio prislonjen djevojci na grudi.

Jedno od pitanja predsjednika sudskog vijeća Slavka Lozine vještakinjama bilo je vezano za povijest pretraživanja internetom s mobitela optuženog Bajrića iz koje je bilo vidljivo kako je otvarao stranice na kojima su informacije o terorističkim napadima.

Nadalje, u povijesti mobitela su ostale zabolježene i stranice na kojima su dostupne informacije u sferi dominacije muškarca nad ženom. Sudsko vijeće je željelo znati znači li to da je optuženi bio sklon nasilju.
- Iz provedenih testova vidljivo je kako je optuženi Bruno Bajrić impresioniran elementima nasilja, ali nije uočeno odstupanje u strukturi ličnosti. Radi se o latentnoj agresivnosti koja ide više iz strukture ličnosti ispitanika i tek je u manjem dijelu obuhvaćen svjesni i racionalni dio – pojasnila je psihologinja Didić.

Zatim je tužiteljica Mira Dolić, upitala vještakinje je li neobično što su svjedoci govorili kako su dvoje mladih najviše vremena provodili u njegovoj sobi te koji je razlog što se optuženi ne sjeća potpuno događaja, je li to posljedica šoka od događaja ili pokušaj otklanjanja odgovornosti.

- Na temelju same te činjenice boravka u sobi ne mogu se referirati o njegovoj ličnosti ili vezi između njih dvoje. Što se tiče razloga manjkavog opisa zbivanja te večeri to može biti i jedan i drugi koji ste naveli – kazala je psihijatrica dr. Britvić.

Županijsko državno odvjetništvo smatra kako se radi o ubojstvu za koje je zapriječeno od pet do 20 godina zatvora dok mr. sc. Željko Gulišija, koji zastupa obranu, tvrdi da je Bruno Barić počinio kazneno djelo nehatnog prouzročenje smrti za koje je zapriječena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Prije pregleda kombiniranog vještačenja svjedočili su roditelji optuženoga te otac i brat pokojne djevojke dok je majka u takvom psihičkom stanju da nije u stanju iznositi iskaz.

Suđenje se nastavlja u petak.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij