hren

DVOJE OZLIJEĐENIH
U srijedu navečer, nešto iza 19.30 sati, prilikom aktiviranja eksplozivne naprave u liječničkoj ordinaciji dr. Anđelka Kovača u Kaštel Štafiliću, ozlijeđene su dvije osobe. Pružena im je liječnička pomoć, a na mjestu događaja policijski službenici odmah su vršili očevid.

Na samom kraju radnog vremena, kako smo doznali na terenu,u ordinaciju dr. Kovača na Cesti Franje Tuđmana u Kaštel Štafiliću, ušao je 54-godišnjak, otprije poznat policiji, te je bacio eksplozivnu napravu, pri ćemu je ozlijedio i liječnika i sebe. Medicinska sestra, koja je također bila u ordinaciji nije ozlijeđena.

- Čuli smo eksploziju i nas pet-šest smo odmah potrčali vidjeti što se dogodilo. Mislili smo da je eksplodirala plinska boca, no kroz razbijene prozore vidjeli smo da sestra hoda ordinacijom i pokušava dozvati pomoć - kazao nam je jedan od Kaštelana, koji je u trenutku eksplozije sjedio u kafiću koji se nalazi u prizemlju zgrade, u kojoj je na 1. katu smještena ordinacija.

Prema riječima očevidaca, hitna pomoć i policija došli su u kratkom roku, a ozlijeđene osobe, liječnik i napadač bili su pri svijesti, ali poprilično krvavi, a kazali su nam i  kako su neki od njih napadača vidjeli prije događaja i učinilo im se ili da je psihički rastresen ili u alkoholiziranom stanju.

Ozlijeđeni su primljeni na Hitni kirurški prijem splitske bolnice, gdje je utvrđeno da ozljede kod obojice nisu opasne po život. Nakon liječničke obrade dr. Anđelko Kovač pušten je na kućnu njegu, dok je napadač zadržan na bolničkom liječenju te pod nadzorom policije.

Inače, dr. Kovač ordinaciju na ovoj lokaciji otvorio je nedavno, a prije je imao ordinaciju na  Resniku te je radio kao liječnik u Prgometu.

- Doktora poznajem i o njemu mogu reći samo najbolje, uvijek spreman pomoći bilo kome. Napadača ne znam - kazala nam je vidno uznemirena Ivka Vrdoljak iz Kaštel Lukšića, koju je policija pozvala jer je ona vlasnica zgrade u kojoj se eksplozija dogodila.

 


KOMENTARI:

 

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij