hren
Pjevač Nenad Kero, poznat po hitovima "Čija je ono divojka" i "Goodbye, my love goodbye", optužen je za pogibiju lovca Ivice Boljata. Pogodila ga je sačma ispaljena iz Kerine lovačke puške. Kero ga nije vidio, jer je stajao iza grma.

Nesreća se dogodila tijekom lova na divlju svinju kod zaseoka Kapetanovići u Lećevici 20. prosinca 2009. godine. Za 46-godišnjeg Boljata nije bilo spasa. Sačma ga je pogodila u prsa i vrat. Kero je odmah nazvao policiju kada je vidio što je napravio. Policija je ispitala i njegovog sina, koji se našao u blizini mjesta tragedije.

Koristio nedozvoljene patrone

Prema optužnici Općinskog državnog odvjetništva u Splitu, Kero je ispucao nedozvoljenu patronu Chedite, zvanu devetak. Premda nije vidio u što puca, lakomisleno je držao da neće ugroziti sigurnost drugih osoba, što se ipak dogodilo, navodi se u optužnici. 

Keru terete za teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti i protuzakoniti lov. Otegotna okolnost će mu biti što je dugogodišnji lovac, koji je morao znati da ne smije pucati ukoliko ne raspoznaje cilj u koji puca.

Izvor: DalmacijaNEWS


KOMENTARI:

Stari Komentari (42)

 • Tužni događaj (Gost_8244)

  I tužno i nadasve nevjerovatno ali istinito,.Da je htio to namjerno vjerovatno nebi bio tako precizan ali sudbina je tako htjela .Nije da je to neka velika novost ,događa se svake godine za vrijeme lova ovakve tragedije koje nitko ne želi ali one su prisutne sve se zna.Kazna kakva bilka čovjeka vratiti neće a isto tako ni gosp Kero vjerovatno više u lov je okončana stvar a nek mu Bog bude u pomoći da shvati da se i drugima to događa a ne želi.Šta je tu je optužen si i snosi posljedice pa ma kakve bile jer i to je dio ovog života.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_807)

  i, koliko je dobija??

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7102)

  koja je ti riječ otegotna

  oko 8 godina prije
 • (Gost_225)

  ali neče bit olakotnih okolnosti

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6171)

  Ništa kontra Kere ali lovci općeniti nemaju šta tražiti minimalno 50 km od naseljenog mjesta. Uvik postoji mista za tragediju u kojoj kasnije \"nitko\" nije kriv. Kakve su to osobe koje krvoločno ubijaju nedužne životinje :upset

  oko 8 godina prije
 • (Gost_48)

  Ja sam jedan od \"čudaka\" koji više voli Nedjeljom poć na brdo prošetat sa dicom nego ić u Bezvezetu. Najdraže mi je kad mi lovci kažu da di ću i je li znam da je danas lovni dan :roll

  oko 8 godina prije
 • ja (Gost_5162)

  onda goste 48 neka svi lovci stoje doma kad ti šetaš,

  oko 8 godina prije
 • 50 km (Gost_5162)

  Ako lovci općenito nemaju što tražiti minimalno 50 km od naseljenog mjesta onda ne trebaju ni ići u lov jer u Hrvatskoj ne postoji m2 koji je udaljen toliko od bar nekog zaseoka.
  Znaš li ti uopće koliko je to 50 km? To je kao od Trogira do Omiša!
  Tko to ide u polje dalje od recimo 5 (a na 50) km od naselja, a i to je puno!

  O krvoločnom ubijanju nedužnih životinja imam slijedeći stav:
  NISAM za KRVOLOČNO ubijanje \"nedužnih\" životinja. Nisam niti lovac!
  Ono nedužno je pod navodnicima jer kako je životinja nedužna kada i ona sama ubija druge životinje i/ili biljke!?

  Ali čovjek isto mora jesti!
  Jede i ono od životinja i ono od biljaka!
  Zar sve to nije ubijeno da bi mi pojeli?!
  Zar nije licemjerno uzgajati životinju da bi je UBILI?! Prasce tetošimo do kolinja, zar ne!
  Zar ubrati jabuku nije abortus? Jabuka je OPLOÐENA u trenutku branja, zar ne?!

  Što nam ostaje?
  Da pijemo vodu, jedemo \"nezdravu\" sol, neoplođena jaja, med i mlijeko. I znate li još što? Ja se više ničega ne mogu sjetiti. Pa ako možete od toga živjeti vi živite, ja ne mogu!

  Umjeren i osvješteni lov u razini onoga koji je bio prije nego smo počeli uzgajati domaće životinje je normalna i prirodna stvar!
  Čovjek je DIO PRIRODE i u tome sudjeluje aktivno i pasivno, tj. ubija i biva ubijen, po PRIRODNIM pravilima!!!!

  Zar držanje životinja kao ljubimaca i domaćih životinja nije NEprirodno!!! Sve su te životinje povijesno bile u prirodi, a mi smo ih na SILU ili na PREVARU pripitomili!
  Zato vi \"ljubitelji\" životinja malo ohladite!!!
  ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2264)

  nebi tija komentirat clanak,...nego bi tija nesto rec o lovcim,...ko lovcima daje pravo da ubijaju i raspolazu zivotima ,i prirodnim blagom svih nas?.....,hrvatska je nasa zemlja,moja ,vasa, nase dice,....svaki guster ,vepar,zmija je nase blago,...a ko je nas pita jeli smi ubijat i pucat po nasin bestijan?...

  oko 8 godina prije
 • za Gosta 2264 (Gost_5162)

  U pravu si!
  Ali zato postoju Zakon o lovstvu (ili tako nekako) kojim je propisan način lova i sve oko njega. Lovci plaćaju naknadu za svaku ubijenu životinju, a ta naknada ide u korist proračuna - dakle, svih nas!
  Plaćaju se k tome i još neke naknade i dozvole, a svako lovište ima svog koncesionara koje to isto plaća ili postoje neke druge obveze u svezi s tim.
  Eto, u članku baš piše da je Kero koristio neke nedozvoljene patrone. Kako bi se znalo da su nedozvoljene da upravo to ne piše u nekom zakonu!!!

  oko 8 godina prije
 • gostu 5162 (Gost_48)

  onda neka 50 000 kaštelana ne prilaze poviše magistrale dok vas 20-tak puškarate
  Ti si ka i Nevenka - ko vas tira na Rivu i Marmontovau :roll

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4179)

  tokom rada u polju u više slučajeva je znala oko mene letat sačma, ne znam ko im daje pravo za to?
  i onda kad na kraju neko nastrada traže ljudsku stranu kod suda...
  a isti taj kero nije pokaza ni malo ljudskosti u slučaju pauk...

  oko 8 godina prije
 • lovac luka ubija vuka (Gost_3189)

  koliko se sićan od prije tri godine iz novinskih članaka pisalo je da je pokojni bija u ilegalnom lovu to jest da nije ima položeni lovački ispit i da nije bija član lovačkog sruštva i da nije smija posjedovat pušku(papovku)koja se inače koristila u ratu,nadalje kero i ekipa koja je tog dana lovila je bila u isto nekom nezakonitom lovu.i dolazimo do zaključka da se tragedija morala jer nisu poštivali zakon i pravila,ali isto tako keri je otegotna okolnost to šta nije vidija u šta puca a puca je.bože moj mili to je prva stvar koju te nauče na predavanjima za polaganje lovačkog ispita da moraš uvijek jasno vidit metu to jest životinju prije nego pucaš.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4211)

  keru bi ja možda čak i oslobodija u slučaju ubojstva..samo bi mu da u obavezu hranit dicu ako su iza ubijenog ostala..ali za pauk,e za to bi ga zatvorija na 20 godina!!!jer toliko je prekršaja napravio..toliko bi koštalo dana zatvora,šteta koju je napravio..999 auta koje su digli,od 1000,imalo je ZAKONSKO PRAVO,na kaznu za nepropisno parkiranje!!!koja je 300 kuna..(pauk je bar duplo više,neznam uredno parkiram,kad god je to moguće)..1 od 1000 auta koje dignu je ometalo promet!!!vade se na kolica i kupljenje auti po trotoaru,a to pokriva kazna za nepropisno parkiranje..pauk ima pravo dizat SAMO AUTE KOJI SMETAJU PROMETU!!!ma nebi se bunija ni za dizanje s trotoara,da čisti trotoare u starome na stanici..tu jedino i triba,ostalo malo di smetaju auti,jer su trotoari dovoljno široki..
  za lovce,dozvolija bi im lov životinja koje se previše raskote..u odredjenom omjeru..i amen..srića,ubija je lovca,a ne nedužno dite..

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1219)

  mislija je da je medvid a u straju su velike oči nemojte se parkirat na trotoaru ispred njegova poslovnog prostora u Gomilici kada idete prodat staro zlato jer ono šta dobijete ćevam opet uzest njgova ekipa s pauka, nego ga ostavite na cesti i upalite sva ćetri žmigavca

  oko 8 godina prije
 • 456 (Gost_3208)

  a tko mu je dozvolu dao za oružje?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_3110)

  Zašto lovci pucaju niti30 metara od kuča i to ovde blizu rudina. Par puta mi je udrilo balinin u kuču Triba se pozabavit sa lovcima.Zabranit im lov po kaštelima.Idu po polju i gaze po uzoranoj zemlji i gledaju di ima ča za maznit i onda dođu uvečer i maznu.Otkud njima pravo da se šetaju po poljima i vrtovima kad znamoda je to večinsko PRIVATNO vlasništvo.TRIBA se organizirat i zabranit tkav lov. Lov je za šumu a ne ponjivama, vinogradima i vrtovima.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2353)

  dajte in pračice i pljuce pa nek lovu ;)

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1131)

  u pravu si goste 3110

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4117)

  jeli puca tata ili sin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4211)

  da su dosadašnji ministri branitelja radili svoj posa kero nebi ubija čovika..nebi ni vozija, ni puca,i čak bi mu i vojnu penziju podiza neko bližnji..koliko zaslužena je ta penzija pokazuje i to,kako veliki invalid ide okolo u lov,jer se nije umorija radeći nešto..triba ih sve poslat na jedan otok,bez oružja i da imaju doktore..pa nek se liječe ako su bolesni..sunce,more ptičice,itd..samo one sa fizičkim invaliditetom ostavit u kućama i još im donit kući novce..

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2198)

  ja sam čuo glasinu da je njegov sin pucao, a da je on preuzeo krivnju

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1719)

  sin je puca to je sigurno iz njegovih krugova procurilo.

  oko 8 godina prije
 • lovac luka (Gost_9671)

  ma to triba ka i RAMBO ic samo s nozen u lov koje puske to je za debile

  oko 8 godina prije
 • MATRIX (Gost_321)

  zao mi je obitelji svakome se moze desit greska za koju se mora odgovarat

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5126)

  kakvi ludaci pišu ovde nemoš virovat sramite se i pustite covika na miru ima ko ce sudit

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1129)

  ja svojin tehnikama nemogu nikako ubit čovika, samo beštiju. U lov nikad ne nosin pušku, samo sajlu.

  oko 8 godina prije
 • 112 (Gost_2899)

  goste 4211 pauk sluzba samo prevozi auta za koje je POLICIJA utvrdila da su u preksaju i dala nalog pauk sluzbi da radi .
  svako auto je slikano i policija ima u arhivi naloge , koje salje e-mailom , pauk sluzbi koja onda postupa u skladu s nalogom .
  sve je lako provjeriti ili mislis da i policija radi prekrsaje i pokriva nekakav kriminal ? :? :? :?

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7784)

  Kod vas su svi lovci ,za mene je ime lovac koji nosi pusku ,je covik koji se boji svoje sjene

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1219)

  Slonovi se ubijaju DEVETAKOM a on je ubija ćovika, oca nećije dice

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4211)

  upravo je tako dragi goste..velika većina dignutih auta imala je zakonsko pravo bit kažnjena s 300 kuna baz odvoza auta..pa je policija u tom slučaju preuzela ulogu suca za prekršaje i presudila ljudima mimo njihovog zakonom zajamčenog prava..da ne spomenem situaciju di pauk mora dizat sva auta u gradu koja su parkirana nepropisno,a ne samo neka..tako oni koji su dizani po staroj cesti,su diskriminirani!!!jer nisu dignuta vozila uz stanicu u starome ili kambelovcu..dakle smi dizat samo one koje nije moguće zaobići..ostali imaju pravo na kaznu od 300 kn..uz pravo na odštetu ako se utvrdi da se na jednom dijelu ceste,gostima pojedinih kafića auti ne dižu..a svjedoka tome ima 50 000...dakle šuplja ti je priča

  oko 8 godina prije
 • (Gost_9846)

  4211 puno sliniš kad opravdavaš parking na nogostupima,a ako ne viruješ uzmi nekad dječja kolica a moš i sa biciklom prošetat pa se uvjeri kako to izgleda i koliko je to opasno.

  oko 8 godina prije
 • boki (Gost_4233)

  ali ima kakvih životinja gori u brdu kad im šušne grm pucaju jedni u druge :grin :grin :grin :grin

  oko 8 godina prije
 • (Gost_4098)

  Upravo čitam da su lovci kod marine pucali po stanu nekoj ženi. bio sam u pravu neki dan kad sam napisa pod 3110. Pod HITNO se treba pozabavit o lovcima. Triba organizirat udrugu protiv lovci i to šta hitnije...........

  oko 8 godina prije
 • (Gost_7965)

  goste o 4098 o cemu ti pricas,kakve udruge,nemos gledat pod nekim iznimkama tako na sve lovce,uvik imas neke budale sta se ne znaju ponasat ali nemos na racun toga odma sudit svima

  oko 8 godina prije
 • tata i sin (Gost_1716)

  ..dosad je piva,a sad će malo svirat klavir..

  oko 8 godina prije
 • (Gost_8214)

  ne opravdavam parking na trotoaru..a vidiš,ti spominješ biciklu po trotoaru..koja je sasvim logična da je na trotoaru,tribala bi tamo bit u nas di nema biciklističkih staza,ali da pješak ima prednost u svakom slučaju..ali po ZAKONU nije tako..zakon (znam,glupo,al tako je),stavlja biciklu na kolnik..isto tako, daje pravo parkiranima na trotoar da budu KAŽNJENI SUKLADNO ZAKONU..nisi pomiša kruške i jabuke nego kruške i armirani beton..

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2211)

  GOSTU 7965. Ma prijatelju ajde budi tako dobar pa reci jeli to u redu . Da vi lovci lovite i šetate se po kaštelima i to po polu vrtovima, vinogradima??? Sami znate da je ispod štrike___ željeznice 100 posto privatno vlasništvo i otkud vam pravo gazit po mome i ostalih građana??????Poviše štrike je više od 70 posto privatno i tu nesmiš lovit?????? NESMITE pucat najmanje 300 metara ud naselja. Koliko su bahati ti lovci, oni odgovaraju da kako mi možemo gradit u polju kuće.Ali ja ču stat na kraj da mi lovci idu priko mog posjeda. Bez obzira ča je novi GUP. Neka idu u ŠUME.

  oko 8 godina prije
 • (Gost_5003)

  treba lovit lovce , idemo u lov na lovce pa je snig nemogu nam pobić,napunimo straguše sa soli

  oko 8 godina prije
 • (Gost_1461)

  a vidi imas vozace koji se pridrzavaju pravila a imas one koje jure ka kreteni 200 na sat mrtvi pijani i od njih strada puno vise nego od lovaca,aj stani njima na kraj i organiziraj udruge protiv njih!!!od lovaca nikad nitko nevin nije strada,a od ovih svaki dan necije dite,zasto protiv njih ne organiziras udruge svoje

  oko 8 godina prije
 • (Gost_2211)

  Da od lovaca nitko nije strada??

  oko 8 godina prije
 • (Gost_6210)

  Ostavite čovika i njegova sina na miru.
  Bilo van je drago liti kad bi piva diko prić mu i stisnit mu ruku, pofalit se prid društvom da van je prika iz školskih dana, ili sela, a sada pljujete ponjemu.Jadno.
  Ža mi je dice pok. šta su ostala bez oca.
  Ovo je teška ljudska tragedija za dvi familije.
  Kero, šta ćeš, nema puta naokolo, ovo je tvoj život, tvoj križ i moraš kroz to proć. Neka prođe šta bezbolnije.

  oko 8 godina prije
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij