hren
NADZORNA KAMERA NA BRZOJ KAŠTELANSKOJ CESTIPOLUČILA SJAJNE REZULTATE
Svi se slažu u jednom - sve institucije, svi zaduženi za sigurnost prometa učinili su sve potrebno kako bi se broj prometnih nesreća na “cesti smrti” kroz sedam Kaštela smanjio, no uvijek nepredviđenu, i to u pravilu kobnu pogrešku učini ljudski faktor. No, kako spriječiti broj poginulih, crnu statistiku koja nas “bombardira” podacima o stradalim, najčešće mladim osobama?

Policijska uprava Splitsko-dalmatinska prije devet mjeseci postavila je fiksne radarske uređaje na kritičnim prometnicama, njih četiri, od kojih se jedna nalazi na državnoj cesti D8 kroz Kaštela. Rezultat je danas - 42 posto manje prometnih nesreća i čak 45 posto manje ozlijeđenih. Prvi su to pokazatelji o stanju sigurnosti u prometu nakon postavljanja radarskih uređaja.

‘Cesta smrti’ u 12 godina uzela čak 105 života

Za razliku od prije dvije godine, kada su na potezu od Kaštela do Stobreča zabilježene 122 prometne nesreće, u prošloj godini evidentirano ih je samo 71, dok se broj ozlijeđenih sa 62 smanjio na 34 osobe.

- Ove statistike otkrivaju fenomenalne učinke, što govore i spomenuti postoci smanjenja broja nesreća. Ovo je definitivno veliki pomak i upravo zbog toga mogu vam potvrditi da idemo s postavljanjem novih četiriju kamera. Njihova nabava je u tijeku - potvrdio je načelnik Odjela za sigurnost cestovnog prometa Jozo Šitum. Kada je u pitanju Kaštelanska cesta, koja godinama nosi predznak “ceste smrti”, i to opravdano, jer je na njoj, prema podacima MUP-a, u posljednijh 12 godina poginulo oko 105 osoba, i tu se stanje popravlja.

- To je sigurno. Mogu odgovorno kazati kako se stanje na prometnicama kroz Kaštela popravlja. Posebno na Staroj kaštelanskoj cesti koja je rekonstruirana, osvijetljena, a na njoj su izgrađeni i nogostupi. Upozorili smo nadležne u Županijskim cestama, ali i Gradu Kaštelima, kako je još potrebno sanirati dio stare ceste od Kaštel Sućurca do Sv. Kaje jer je to, recimo tako, jedina “crna točka” na tom dijelu - kaže načelnik Šitum.

Kobni priključci

Kada je u pitanju Jadranska magistrala, uvođenje kamere potaknulo je vozače na oprez u prometu, međutim Šitum navodi velike probleme, koji će ostati i nakon izgradnje, odnosno rekonstrukcije te ceste.

- Još jednom želim upozoriti na probleme s brojnim priključcima koji će ostati uz cestu. To smo imali i do sada, a imat ćemo i ubuduće. Takvi priključci, koji vode iz vinograda ili maslinika, opasna su mjesta, na kojima će se, usudio bih se kazati, nadalje događati nesreće - upozorava Šitum. Prioritet u rekonstrukciji, dodaje on, trebala bi svakako imati dionica u Kaštel Lukšiću, ponajprije zbog velikog broja stanovnika, ali i prometnih nesreća s teškim posljedicama.

Inače, na području koje pokriva kaštelanska kamera ovoga je ljeta zabilježena najveća brzina od čak 240 kilometara na sat, a drugo po redu divljanje na cesti evidentirano je brzinom od 209 kilometara na sat. U jednom danu, kako navode u MUP-u, policijske kamere zabilježile bi u prosjeku oko 31 prekršaj, dok je u lipnju ovoga ljeta na toj dionici, od Solina do Kaštela, evidentirano 510.000 vozila, prosječno 17.000 u jednom danu. Nove fiksne kamere, kako nam je potvrdio Šitum, postavit će se u Sinju, Imotskom te dvije u Splitu.


Šitum: Radi se o iznimno skupim uređajima

- U razvoju mreže postavljanja uređaja svakako računamo na potporu lokalnih zajednica jer se radi o iznimno skupim uređajima. Preskupi su da bismo ih sami mogli financirati - zaključuje Šitum.


240 km kamere su zabilježile najveću brzinu na brzoj kaštelanskoj cesti.

510.000 ovoga ljeta je toliko vozila prošlo brzom cestom od Solina do Kaštela, prosječno 17.000 dnevno.


Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij