hren
 
Teške tjelesne ozljede pri padu u gustirnu zadobio je u subotu oko 16 sati u Kaštel Starome Zdravko K. (35) iz Kaštela. On je zajedno s dvojicom braće čistio gustiru dubine gotovo osam metara, te je u jednom trenutku htio iz nje izići, penjući se po konopu. No, na žalost, pao je s visine od nekoliko metra, te je pri padu zadobio teške ozljede glave.

Ozlijeđenog Kaštelanina iz gustirne su izvukli pripadnici DVD-a Kaštela iz Kaštel Starog. Zbog nemogućnosti da se u gustirnu spuste bilo kakve ljestve, vatrogasci su se morali spustiti penjačkim užetom i specijalnim opasačima kako bi došli do unesrećenog. Budući da se ni liječnički timovi Hitne pomoći nisu mogli spustiti do unesrećenoga, prvu pomoć morali su mu također pružiti vatrogasci koji su mu zaustavili obilno krvarenje, previli glavu i opskrbljivali ga kisikom.
Potom su ga imobilizirali na prijenosna nosila i uz pomoć užadi izvukli iz gustirne. Vatrogascima je u gustirni pomagao jedan od susjeda unesrećenog koji je s njim razgovarao i smirivao ga. Potom je Zdravko K. prevezen u splitsku bolnicu na Firulama, gdje je nakon operativnog zahvata zadržan na oporavku na neurokiruškoj intenzivnoj njezi. Kako saznajemo, njegovo stanje nakon operacije je zadovoljavajuće.

Izvor: Slobodna Dalmacija


KOMENTARI:

Stari Komentari

  • Nema komentara
Komentiranje je moguće smo putem facebook komentara

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij
########### za moodul