popis stanovnistva

Ravnateljica Državnog zavoda za statistiku (DZS) Lidija Brković izjavila je u četvrtak da je isključivi razlog produljenja popisa stanovništva do 14. studenoga iznimno teška epidemiološka situacija s kojom su suočeni popisivači i stanovnici koje popisuju.

Opširnije...

 most mala

U narednih nekoliko mjeseci središnji čelični raspon mosta će se obnavljati na Korčuli dok će se u Trogiru raditi sanacija preostalog dijela konstrukcije

Opširnije...

zdravstvo

Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) zatražila je u četvrtak od Ministarstva unutarnjih poslova češće policijske patrole oko zdravstvenih ustanova, a od Ministarstva pravosuđa izmjene Kaznenog zakona tako da zdravstveni djelatnici dobiju status službene osobe.

Opširnije...

rim

Lideri najvećih svjetskih ekonomija okupit će se u Rimu ovoga vikenda na prvom samitu skupine G20 uživo od početka pandemije, a glavne teme će biti covid-19, ekonomski oporavak i klimatske promjene.

Opširnije...

rodiliste

Beba i njezina majka, zaražena trudnica koja je sinoć zbog problema s disanjem stavljena na respirator te je prijevremeni porod završen carskim rezom, trenutno su stabilno, potvrđeno je Hini u četvrtak neslužbeno u splitskom KBC-u.

Opširnije...

fuchs

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je u srijedu da ih je iznenadio nagli porast udjela zaraze koronavirusom u dječjoj populaciji te dodao kako bi dvodnevna online nastava nakon blagdana trebala usporiti širenje zaraze.

Opširnije...

ivana pavic simetin

Zamjenica ravnatelja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Ivana Pavić Šimetin rekla je u srijedu da su brojke novozaraženih velike, ali i dodala kako je sada, kad je na raspolaganju cjepivo, teže donositi strože mjere.

Opširnije...

branitelji poljoprivreda

U Splitu je jučer održana konferencija „Hrvatski branitelji na svojoj zemlji - poljoprivreda na krškim područjima, prilike i izazovi“ s više od 200 sudionika, koju je organizirala Udruga veterana 4. gardijske brigade uz stručno pokroviteljstvo Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva poljoprivrede.

Opširnije...

 pusd

Tomislav Šoljić nestao je nakon obračuna u Kaštelima prošle godine.
Velika akcija USKOK-a i policije na hvatanju 40-ak pripadnika zločinačke organizacije koji se terete za porezne prevare i štetu od 50-ak milijuna kuna provodi se na zagrebačkom i dubrovačkom području, no većina je osumnjičenika, čini se, sa splitskog područja. 

Opširnije...

nastava online

Teško će Stožer protiv premijerove preporuke.
Premijer Andrej Plenković je najavio kako će se odmah nakon kratkih praznika, u četvrtak i petak nastava odvijati online. Takve namjere prije premijerove objave u Splitu nisu postojale, ali će se u četvrtak održati sjednica Civilnog stožera Splitsko-dalmatinske županije na kojoj će pasti definitivna odluka. Izgledno je da će se ići u smjeru Plenkovićeve poruke. 

Opširnije...

plenki sabor

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu iz Hrvatskog sabora kako njegova Vlada i u ovim burnim vremenima nastoji "kormilariti" u interesu gospodarskog opravka, razvoja i kvalitetnijeg života građana.

Opširnije...

kune

Premijer Andrej Plenković najavio je u srijedu u Hrvatskom saboru da će od siječnja minimalna neto plaća biti povećana za 350 kuna, s 3400 na 3 750 kuna, odnosno na 500 eura neto.

Opširnije...

corona east

Istočnoeuropske zemlje bilježe u srijedu visoke brojeve novozaraženih koronavirusom, gdje Rusija ima rekordni broj umrlih od posljedica zaraze, a Bugarska najviše dnevno povećanje, uz mali broj procijepljenih, javlja u srijedu agencija Reuters.

Opširnije...

svicarska posao

HRVATSKA će biti kao Švicarska, glasila je jedna od neformalnih parola HDZ-a na prvim demokratskim izborima 1990. godine. Nakon tri desetljeća znamo da se stvari nisu baš razvile u tom pravcu za Hrvatsku, dok je Švicarska i dalje ostala jednom od najbogatijih zemalja Europe i svijeta. Dobra vijest za Hrvate je da će u potrazi za boljom budućnosti od početka 2022. godine moći otići raditi i živjeti u Švicarsku mnogo lakše nego dosad.

Opširnije...

tvornica dim

Novo izvješće Europske komisije objavljeno u utorak pokazuje da su obnovljivi izvori energije prvi put pretekli fosilna goriva kao glavni izvor energije u Europskoj uniji. Izvješće za 2021. pokazuje da obnovljivi izvori energije generiraju 38 posto struje u Europskoj uniji, a fosilna goriva generiraju 37 posto.

Opširnije...

prosek

Talijanski europarlamentarci su u utorak u raspravi s predstavnikom Komisije ustrajali u protivljenju priznavanju naziva "Prošek" zbog sličnosti s "proseccom", dok su hrvatski zastupnici Tonino Picula i Ladislav Ilčić ukazivali na razlike između ta dva vina te činjenicu da je riječ o autohtonom dalmatinskom vinu duge povijesti.

Opširnije...

delic eticketing

Kako napreduje „Implementacija sustava e-ticketing u Promet d.o.o. Split putem ITU mehanizma“, projekta vrijednosti 25 milijuna kuna za korisnike javnog prijevoza na području Grada Splita i Urbane aglomeracije Split te zaposlenika, pitali smo direktora Miroslava Delića.

Opširnije...

oslobodjenje splita

U Splitu je u danas obilježena 77. godišnjica Dana oslobođenja grada, koju je organizirao Grad Split, Udruga antifašista i antifašističkih boraca grada Splita i Udruga veterana Domovinskog rata i antifašista.

Opširnije...

granica4

Donosimo vam sve aktualne zabrane i ograničenja u Hrvatskoj i susjednim državama te ćemo ih obnavljati s novim podacima koje ćemo dobivati tijekom narednih sati i dana...

Opširnije...

eu fond

Europski revizorski sud (ECA) upozorio je u utorak na rizik od kašnjenja s početkom povlačenja sredstava za financijsko razdoblje od 2021. do 2027. kojih je znatno više u odnosu na prethodno financijsko razdoblje.

Opširnije...

GLOMAZNI OTPAD
Raspored kontejnera za glomazni otpad
PRIJAVI DEPONIJ
Prijavi ilegalni deponij