rad prava

Sindikalni kolektiv udruženih prekarnih radnica i aktivista (SKUPA), novi sindikat koji okuplja osobe u organizacijama civilnog društva, pozvao je u subotu sve radnike da obilježe Prvi maj, kao svoj dan borbe za dostojne plaće, bolje radne uvjete i veća socijalna i ekonomska prava.

Pozivamo sve radnice i radnike da podrže ili se priključe sindikatima, poručuju iz SKUPA i pozivaju sve da se priključe „Prosvjednom maršu za Hrvatsku zadovoljnih radnika“ koji u nedjelju u Zagrebu organizira Savez samostalnih sindikata Hrvatske, čija su nova članica.

Taj novi sindikat osnovan je u prosincu 2021. kao odgovor radnica i radnika u organizacijama civilnog društva na loše radne uvjete u tom sektoru.

 „To uključuje često niske ili neadekvatne plaće, veliko radno opterećenje, uz često neplaćeni prekovremeni rad i rad vikendom, nesigurne radne uvjete, kao i mobbing te bullying na radnom mjestu“, ističu iz tog sindikata i navode da organizacije civilnog društva u Hrvatskoj zapošljavaju oko 19.000 radnica i radnika.

 Sve osobe koje rade ili djeluju u udrugama, sindikatima, privatnim tj. nevladinim zakladama, neprofitnim zadrugama i političkim strankama, SKUPA poziva da mu se pridruže, kako bi  zajedno pomogli jačanju sindikalnog pokreta u Hrvatskoj

Foto: ilustracija


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno