ukrajina4

Ruske snage u nedjelju ujutro ispalile su granate na ukrajinske regije Luhansk i Dnipro te pogodile nekoliko zgrada, pri čemu je ranjena jedna osoba te izazvan požar, rekli su dužnosnici.  

Škola i stambena zgrada granatirani su u gradu Sjeverodonecku u opkoljenom području Luhanska, rekao je guverner regije.

"Srećom, nema žrtava", napisao je Serhij Gajdai na Telegramu.

U središnjem gradu Dnipru jedna osoba je ranjena kad je pogođena zgrada. Granatiranje je izazvalo požar koji je na kraju ugašen, rekao je regionalni guverner Valentin Rezničenko u objavi.

Projektil je pogodio zgradu u okrugu Pavlograd u Dnipru, rekao je Rezničenko.

Rusko ministarstvo obrane izvijestilo je da su ruski jurišni helikopteri uništili konvoj ukrajinskih oklopnih vozila i protuzračne obrane, prenijela je u nedjelju novinska agencija Interfax.

"Jurišni helikopteri KA-52... uništili su oružje i vojnu opremu ukrajinskih oružanih snaga", navodi se u priopćenju ministarstva.

Ukrajinski vojni dužnosnici nisu odmah bili dostupni za komentar.

Interfak je prenio da je ministarstvo objavilo videosnimku napadačkih helikoptera KA-52 koji iznimno nisko lete, lansiraju projektile i pucaju iz topova na ciljeve na zemlji.

Mjesto i vrijeme napada nisu objavljeni.

Britanska vojna obavještajna služba priopćila je u nedjelju da ruske oružane snage nastoje povećati broj vojnika pozivajući otpuštene iz vojne službe od 2012., budući da se gubici povećavaju od početka invazije na Ukrajinu.

Napori ruskih snaga da pojačaju svoju borbenu moć također uključuju pokušaj novačenja iz nepriznate regije Pridnjestrovlja u Moldaviji, objavilo je ministarstvo obrane u redovitom biltenu na Twitteru.

 Ruska povjerenica za ljudska prava Tatjana Moskalkova potvrdila je u nedjelju da su Rusija i Ukrajina u subotu razmijenile zarobljenike.

Moskalkova je rekla da su među razmijenjenima s Rusijom četiri zaposlenika Državne korporacije za atomsku energiju Rosatom i vojnici.

"Rano jutros sletjeli su na rusko tlo", napisala je Moskalkova u online objavi.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno