buca biciklist

NJEMAČKA je presrela radijske poruke ruskih vojnika koji su navodno priznali da su ubili civile u Buči, navodi Der Spiegel, nacionalna novinska kuća.

Njemačka obavještajna agencija predstavila je nalaze u parlamentu u srijedu, ne navodeći izvor informacija, navodi se u izvješću. Poruke su navodno odgovarale poznatim smrtnim slučajevima. U jednoj poruci vojnik govori o pucanju na nekoga na biciklu. Tijelo je fotografirano kako leži pored bicikla u predgrađu u blizini Kijeva.

Glasnogovornik njemačke vlade odbio je komentirati izvješće, dok je Rusija poricala da je počinila ratne zločine u Buči. Ova vijest dolazi nakon što je Ukrajina objavila, kako je rekla, audiozapis razgovora ruskih vojnika kojima je naređeno da pucaju u civile.

Snimljeno ubojstvo osobe na biciklu

Slučaj koji najvjerojatnije spominju Nijemci je snimljena smrt biciklista u Buči. Videosnimka, koju je jučer objavio NYT, pokazuje biciklista civila kojeg ubijaju ruski vojnici u Buči.

Zračna snimka pokazuje čovjeka na biciklu koji vozi niz ulicu. Zatim silazi kako bi hodao uz bicikl. U njegovu smjeru ispaljeno je nekoliko rafala iz oklopnih vozila. Nakon toga se na mjestu događaja vide prašina i dim.

Snimku nastalu potkraj veljače snimila je ukrajinska vojska, a neovisno ju je provjerio New York Times. Tijelo je pronađeno na istom mjestu nakon što su se ruske snage povukle s tog područja.

New York Times objavio satelitske snimke tijela na ulicama Buče

List je u ponedjeljak objavio i satelitske snimke na kojima se vidi da su na ulici u Buči ležala tijela nekoliko ljudi već sredinom ožujka, prije nego što su se povukle ruske snage. Uzrok njihove smrti ne može se utvrditi po tim snimkama.

Snimke tijela otkrivenih u Buči izazvale su bijes međunarodne javnosti. Ukrajinska i američka vlada okrivljuju ruske snage za mnogo ubijenih u Buči. Moskva to opovrgava te kaže da su optužbe protiv ruske vojske neutemeljene. 

Foto: Twitter
Izvor : Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno