premijer

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak, nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke, da će se rekonstrukcijom Vlade pozabaviti u narednim danima, odnosno da će to biti kada odluči da je "stvar zrela rekonstrukciju" i to javno objaviti.

"Kada odlučim da je stvar zrela za rekonstrukciju, tada ćete to vidjeti i čuti", rekao je premijer, komentirajući inicijativu Mosta za opoziv dijela ministara iz Plenkovićeve vlade.

Na upit o Mostovoj inicijativi vezanoj uz opoziv ministara Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i potpredsjednika Vlade Borisa Miloševića, koju je potpisom podržao 31 saborski zastupnik, Plenković je rekao da će na to odgovoriti kada ta tema dođe na Vladu, jer još ništa nisu dobili.

Na novinarski komentar nije li ta inicijativa osuđena na neuspjeh, jer će vjerojatno doći na dnevni red Sabora nakon rekonstrukcije Vlade, premijer je odgovorio: 'Pošaljite ga na poligraf pa ćete vidjeti na što je osuđen', misleći na Mostovca Nikolu Grmoju koji je to zatražio od HDZ-ovca Marija Kapulice što je ovaj i učinio.

Kapulica je ustvrdio kako nikad nije bio u klubu u Slovenskoj, a dogovor je bio da onaj za koga se utvrdi da ne govori istinu odlazi iz politike. No, Grmoja rezultat Kapuličinog poligrafskog testiranja nije priznao. Premijer je ustvrdio da je Grmoja Kapulicu lažno optužio i da je poligrafsko testiranje provedeno u skladu s pravilima struke te dodao kako "ne vidi neku svijetlu budućnost lažljivaca poput Grmoje u politici".  Ako Kapulica govori istinu znači da on, Grmoja, laže, smatra premijer.

Upitan jesu li sva izviješća prikupljena u vezi drona koji je pao na Zagreb odgovorio je da je izvjesno ono što su govorili, a što kažu i svi eksperti koji su radili na toj temi, da je dron bio naoružan, da je na njemu bila bomba, da je došlo do eksplozije, a koje je bilo točno punjenje je na stručnjacima da kažu. Je li bilo nekih njezinih prilagodbi punjenja - na ekspertima je da to kažu, rekao je dodavši da zasad nema novih informacija što bi mogli sa sigurnošću potvrditi o tome odakle je lansiran dron.

"Budući da cijeli proces vodi i koordinira Državno odvjetništvo očekujem od njih da kompiliraju stavove i izvijeste javnost", rekao je. Upitan jesu i nađeni kemijski tragovi eksploziva na krhotinama bome, Plenković je ponovio da će to reći DORH i da ne bi špekulirao jesu li eventualni tragovi eksploziva nastali samouništenjem drona.

Plenković je podsjetio i kako je predsjedniku Zoranu Milanoviću još 24. veljače poslao pismo da se sastanu u formatu Vijeća za nacionalnu sigurnost. "Ne znam zbog čega se ne sastajemo, očito je on procijenio da to nije toliko bitno", dodao je.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno