puljak

Gradonačelnik Splita Ivica Puljak i njegov prvi zamjenik Bojan Ivošević na izvanrednoj su konferenciji za novinare u četvrtak potvrdili da podnose ostavke na svoje dužnosti i najavili da će sudjelovati na novim izborima.

Ivica Puljak poručio je da njegova i ostavka dogradonačelnika Bojana Ivoševića ničim nisu uvjetovane ni iznuđene, već odluka da se Splićanima omogući izbor grada kakvoga žele, ističući da Ivošević ništa nije ukrao niti koga udario, a "zbog neprimjerenog komuniciranja ne ide se u zatvor".

"Ovo nije iznuđena ostavka, gradonačelnik je praktički nesmjenjiv, ja sam mogao odabrati do kraja godine da budem gradonačelnik, da ne prođe proračun pa idu izbori za Gradsko vijeće nakon toga, a na to smo možda i navikli u hrvatskoj politici", izjavio je Puljak na konferenciji za novinare na kojoj je potvrdio podnošenje ostavki i nove gradske izbore.

Nisam takav čovjek i takav političar, takvom se politikom ne želim baviti, naglasio je i dodao kako takvom odlukom želi građanima Splita dati mogućnost da izaberu kakav grad žele.

"Ja se svojih građana ne bojim, ne želim biti gradonačelnik koji nema podršku svojih građana, siguran sam da je imamo sada i da ćemo je imati u budućnosti", rekao je Puljak.

Za Ivoševića, protiv kojega je podignuta optužnica zbog prijetnji novinarki Slobodne Dalmacije, rekao je kako ništa nije ukrao ni lagao niti ikoga udario.

"U ovakvim teškim odlukama i trenutcima ja se uvijek vratim na pitanje što je istina, a što nije istina. Je li istina da je dogradonačelnik životom prijetio novinarima? Ne, to nije istina. Istina je da je neprimjereno i neadekvatno komunicirao, to je istina. Mi neprimjereno komuniciranje nismo nikada opravdavali, niti ćemo, ali za takve stvari se ne ide u zatvor", poručio je Puljak.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno