lavov ukrajina

Ruska invazija na Ukrajinu ušla je u 32. dan. Jučer je osobito teške napade pretrpio grad Lavov na zapadu zemlje. Situacija je i dalje teška i u Mariupolju, gradonačelnik je izjavio kako ljudi umiru od gladi i dehidracije.

Ukrajinski ministri Dmitro Kuleba i Oleksij Reznikov jučer su u Poljskoj razgovarali s američkim predsjednikom Joeom Bidenom. On je iz Varšave poslao poruku kako "stojimo uz Ukrajinu", ali i oštro upozorenje ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Kremlj je na Bidenov govor u kojemu je rekao kako Putin više ne može ostati na vlasti odgovorio kako to može biti samo izbor naroda Ruske Federacije.

Oštre poruke između Bidena i Kremlja

Glasnogovornik Vladimira Putina Dmitrij Peskov odmah je reagirao na izjavu američkog predsjednika Joea Bidena, koji je jučer u Varšavi rekao da “Putin ne može ostati na vlasti”.

“O tome neće odlučiti gospodin Biden. To može biti samo izbor naroda Ruske Federacije”, poručio je Putinov glasnogovornik.

Lavov pod najžešćim napadom od početka rata

Četiri rakete pogodile su u subotu grad Lavov na zapadu Ukrajine i to je najžešći napad na grad od početka ruske invazije, rekli su lokalni dužnosnici.

Gradonačelnik Maksim Kozickij je rekao da je u bombardiranju ranjeno pet osoba. Dvije su rakete pogodile skladište goriva, a još dvije nešto kasnije su pogodile vojnu tvornicu.

Izvor: N1


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno