policija traka

Dalmaciju pa i čitavu Hrvatsku zaprepastio je jutrošnji zločin u Pločama, gdje su ubijeni Mitar R. (52) i maloljetni 16-godišnji M.A., a počinitelj je bio, kako istražitelji za sada drže, Mitrov brat. Osumnjičenik je i uhićen niti sat vremena nakon tragičnih događaja u blizini benzinske postaje u Opuzenu.

Prema do sada poznatim podacima, ubojica je najprije oko osam sati ujutro u kvartu koji Pločani zovu Dedinje ubio 16-godišnjaka, s kojim je godinama bio susjed. Poslije toga odlazi na drugi kraj grada, u blizinu stanice za tehnički pregled i tamo ubija svog brata Mitra. Svjedoci tvrde kako je ubojica svoja nedjela počinio "kalašnjikovim" ili nekom od izvedenica ove puške.

Prve verzije govore kako je u pozadini ovog, za Ploče nezapamćenog zločina, imovinsko-pravni odnos. To se prije svega odnosi na dva brata, koja su navodno bila u lošim odnosima zbog jednog stana. Za sada nije jasno kako se u priču uklapa mlada žrtva, no i tu je sumnja kako je s roditeljima ubijenog počinitelj bio ju lošim odnosima. No, kako od toga dođeš do poriva da ubiješ zapravo još dijete, možda će biti jasnije nakon saslušanja osumnjičenog.

Inače, i sumnjivac i njegov brat Mitar su bivši vojni veterani, pri čemu je Mitar bio pripadnik 4. gardijske brigade, a nakon toga i 3. bojne 116. neretvanske brigade. U Pločama je bio poznat kao skupljač sirovina, najprije željeza i papira, odnosno kao ona osoba koju bi zvali kad imate glomaznog otpada za riješiti se. U mladosti je bio i član mlađih sekcija lokalnog nogometnog kluba Jadrana.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska danas će tijekom poslijepodneva imati i izvanrednu tiskovnu konferenciju na kojoj bi trebali reći dokle su došli u rasvjetljavanju ove tragedije.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno