ukrajina danas

UKRAJINSKE oružane snage objavile su da Rusija raspoređuje oružje u susjednoj Bjelorusiji. Riječ je o, kako tvrde, novom ruskom planu - žele opkoliti glavni grad Kijev.

"Cilj je pokušati pripremiti i provesti napadačke akcije za opsadu grada Kijeva", navodi se u priopćenju oružanih snaga.

"Rusko vojno vodstvo počinje shvaćati da raspoložive snage i sredstva nisu dovoljni za održavanje privremeno okupiranih teritorija Ukrajine i provođenje obrambenih operacija.

Ruske snage također prikupljaju zalihe opreme na Krimu. Trpe značajne gubitke", objavljeno je.

Ruske snage potisnute

Ukrajinsko ministarstvo obrane ranije je priopćilo da su ukrajinske trupe potisnule ruske snage iz nekih područja oko glavnog Kijeva, prenosi Reuters.

Oleksander Motuzianik, glasnogovornik ukrajinskog ministarstva obrane, kazao je: U nekim sektorima neprijatelj je odbačen više od 70 km, a u nekim je na udaljenosti od 35 km.

"Rusija nije odustala od nade da će opkoliti i zauzeti Kijev", rekao je Motuzianik. Ne navodeći dokaze, rekao je da je Kremlj slao dodatnu vojnu opremu u Bjelorusiju kako bi pojačao svoje trupe koje napadaju ukrajinski glavni grad.

Izvor: Index.hr


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno