plenkovic2

Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak nakon sastanka s oporbom oko situacije u Ukrajini i pada bespilotne letjelice u Zagrebu kako je njegov dojam da su predstavnici oporbe zadovoljni iznijetim informacijama, a ponudio im je da se takva vrsta sastanaka organizira po potrebi.

Posebna točka današnjeg razgovora u Banskim dvorima bile su informacije o padu letjelice prošlog četvrtka navečer pored studentskog doma Stjepan Radić.

"Vjerujemo da su kolege iz oporbe saznali vrijedne i nove informacije koje su im bitne kako bi zauzimali odgovarajuća stajališta u komentiranju i političkim raspravama i procjeni ozbiljnosti situacije", rekao je Plenković novinarima nakon sastanka.

Premijer je ocijenio kako su predstavnici oporbe bili zadovoljni u najvećoj mjeri i da će im saznanja koja su dobili danas biti korisna u javnim nastupima.

"Što više odgovornog ponašanja, odgovornih izjava, što više politike koja je na pravoj strani i prava i povijesti i odgovornosti u okolnostima koje su sve samo ne uobičajene nakon 24. veljače", poručio je.

Oporbi su prenesene pouzdane i provjerene informacije da je letjelica bila naoružana, da je došlo do eksplozije i da je najvjerojatnije riječ bila o avio-bombi, koja je eksplodirala u tlu.

Pronađeni su upaljač, geleri i nedvojbeno je utvrđeno da je inače bespilotna letjelica, koja je namijenjena za izviđanje, bila prilagođena da na sebi nosi oružje.

Oporbi je ponuđeno da se takva vrsta sastanaka održava po potrebi.


KOMENTARI:
(Da bi ste mogli komentirati morate biti prijavljeni na Facebook.)

Izdvojeno